Sport

2014.07.28. 20:07

Erdőben, stadionban, konditeremben

Nyíregyháza - Hétfőn a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza kézilabdázói is munkába álltak.

Nyíregyháza - Hétfőn a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza kézilabdázói is munkába álltak.

Újabb nyíregyházi együttes kezdte el a felkészülést, hiszen hétfőn munkába állt a Nyír-Flop Holding második vonalbeli férfi kézilabdázói is. Mint ismert, az együttes az előző szezonban a Kelet-csoport harmadik helyén zárt, ami megsüvegelendő produkció volt. Hétfőn egy könnyebb gyakorlással indítják az alapozást a nyíregyháziak, mégpedig új játékosokkal.

– Hétfőn elkezdtük az öt hetes felkészülést, napi két foglalkozással indítunk – kezdte lapunk tájékoztatását Varga Zsolt szakmai igazgató. – A tréningeket az erdőben, a főiskolán a stadionban és konditeremben fogjuk tartani, később pedig a Bencs iskola csarnoka jelenti majd a főhadiszállást. A bujtosi csarnok felújítása miatt ott csak majd augusztus dereka után gyakorolhatunk engedéllyel, az őszi szezon bajnokijait viszont a Bencs iskolában és a Bemben szeretnénk játszani. Utóbbit szintén felújítják.

A bajnoki rajt még odébb van, hiszen szeptember 14-én a Ferencváros ellen kezdenek Kaplonyi Zoltánék. Az első hazai mérkőzés egy héttel később, szeptember 21-én lesz a Kecskemét ellen. Az őszi szezon december 14-én zárul, ekkor a nyíregyháziak a Balassagyarmatot fogják fogadni.

Ami a mezőnyt illeti, a bajnok Balmazújváros immáron az élvonalban szerepel, búcsúzott a Hajdúnánás és a Gödöllő. Új együttes a Füzesabony, vala­mint Mezőkövesd és az Orosháza U23-as csapata. Kemény ellenfelek.

– Úgy vélem most is igen erős és kiegyenlített a mezőny, hiszen az élvonalbeli klubok második számú csapatai közül három is lesz, a szegediek mellé csatlakozott a Mezőkövesd és az Orosháza – folytatta Varga Zsolt. – Sok a rutinos, összeszokott játékosokból álló együttes, így ismét nehéz pontvadászat elé nézünk.

Szombati meccsek

Miként arról már tájékoztatást adtunk Juhász Zoltán svájci, Bozidar Bursac pedig francia, vagy német csapatban folytatja. A gyöngyösi trió (Tamási Zsolt, Szőllősi Ádám és Debreczeni Dávid) nem fog itt játszani, Tarnavölgyi Gergely pedig visszavonult a játéktól. Az új bajnokságban nem lesznek kettős igazolású játékosaink, így szeretnénk majd szombatonként játszani a hazai meccseket. Pénteken lesz az időpontegyeztetés, ezen természetesen figyelembe vesszük az NB I-es focicsapat, a Spartacus sorsolását, és igyekszünk elkerülni azt, hogy egy időben legyenek a mérkőzéseink.

 

Erősítették a keretet

– Ami a keretet illeti, úgy vélem hogy erősödünk. Jön két rutinos kapus, akik már játszottak nyíregyházi színekben. Nagy Levente legutóbb Vácon, Kőrizs István pedig Egerben védett. A jobbszélső Balda Ákos Orosházáról érkezik, a jobbátlövő Pánczél Zoltán Egerből, a balátlövő Gubó Alex Győrből. Sokat várunk a több mint százszoros szlovák válogatott Peter Tumidalskytól, aki szintén átlövő és BL-meccseken is szerepelt. Egyelőre ezek a biztos igazolások, de a héten több játékost is tesztelünk, beállóst és balszélsőt.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!