Sport

2015.01.19. 14:31

Skót mezben a német ligából

Apagy - A megszokottól eltérő utat bejárva edzőből lett ismét játékos az apagyi verseny kedvencéből.

Apagy - A megszokottól eltérő utat bejárva edzőből lett ismét játékos az apagyi verseny kedvencéből.

A játéktudás alapján már nem ő számított a favoritnak a hagyományos évnyitó apagyi versenyen, a Szabados-ok Kupán, de mivel ő az egyik alapító tagja a viadalnak, a népszerűsége töretlen. Marsi Márton tavaly hiányzott, mert a skót válogatott szövetségi kapitányaként nem tudott elszakadni Glasgow-ból, a szombati viadalon azonban újra itt volt – skót mezt viselve egyesben a harmadik, párosban az első helyen végezve.

– Közel két évet töltöttem Skóciában, a megbízatásom csúcspontja a Nemzetközösségi Játékok volt, amelyet komoly eseményként tartanak számon az Egyesült Királyságban, tizenhét ország négyezer-ötszáz sportolója vett részt rajta – ismertette a tavalyi távolmaradása „alibijét” Marsi Márton. – Erre a viadalra készítettem fel előbb csak a férfi, később már a női válogatottat is. Tény, Skócia nem elsősorban az asztaliteniszezőiről híres, ennek megfelelően az elsőszámú játékost leszámítva, nem is profik, tanulnak vagy dolgoznak a sport mellett. Húsz év körüli fiatalokkal foglalkoztam, az ő tudásszintjüket kellett felhozni a legjobbnak skót játékoséhoz, ami úgy gondolom, sikerült is.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 20-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!