Sport

2015.06.06. 12:10

Elrajtolt a Michelin 5. Bringafesztiválja Nyíregyházán

Nyíregyháza - Most szombaton is a biztonságra hajtanak a Michelin 5. Bringafesztiváljának résztvevői Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Most szombaton is a biztonságra hajtanak a Michelin 5. Bringafesztiváljának résztvevői Nyíregyházán.

– Bár ötödik alkalommal szerveztük meg a kerékpárosok nagy ünnepét, találkozóját, a célok nem változtak: a biztonságos közlekedésre hívjuk fel a figyelmet, de játékos formában, az együtt eltöltött nap, a közösségi programok élményével – nyitotta meg Michelin 5. Bringafesztiválját Nyíregyházán Nehéz Katalin, a cég kommunikációs igazgatója. A kezdetekre emlékezve elmondta: az első alkalommal 1300 nevezőt regisztráltak, azóta minden évben növekedett ez a szám, s ma már kijelenthető, hogy ez az esemény bekerült a családi naptárakba. A jelszó idén is ez: „Hajts a biztonságra!”

Az örömteli pillanatok sorában beszélt arról is, hogy a Michelin a közelmúltban jelentette be, hogy tovább bővíti a termelést, gyártást Nyíregyházán, ahol több mint száz új munkahelyet teremtenek ezzel.

– A városban egyre többen választják kikapcsolódáshoz és hétköznapi közlekedéshez egyaránt a kerékpárt, a környezettudatos, egészséges eszköz népszerűségét nagyban növeli a Michelin immár ötödször megrendezett bringafesztiválja. Ezért jár a köszönet, miként az újabb beruházásért is – méltatta a francia érdekeltségű társaság döntését dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

Ezzel hivatalosan is megnyitották a rendezvényt, melyre szeretettel várják a kerékpározás szerelmeseit a már hagyománynak tekinthető három biciklis futammal és közlekedésbiztonsági programokkal. A résztvevők nemcsak értékes ajándékokkal, hanem a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos fontos tapasztalatokkal is gazdagodhatnak.

A Kölyök futam mottója: a biztonságos kerékpározást nem lehet elég korán elkezdeni. Az 1998-ban Olaszországban indult programon a kezdetek óta több mint 200 ezer gyermek vett részt Európa-szerte. Ez a legfiatalabb bringások futama, melynek során a gyerekek az erre az alkalomra kialakított pályán játékos formában ismerhetik meg a biztonságos közlekedés alapjait. Minden induló kerékpáros sisakot kap, a különböző korosztályú résztvevők között pedig értékes ajándékokat sorsolnak ki.

A Vidám kerekezés arra hívja fel a figyelmet: biztonságos kerékpározás nemcsak a koncentrált figyelmet kell, hogy jelentse, a vidámság és a biztonság együtt járhat. Egészséges, praktikus, gazdaságos, ráadásul környezetbarát – így tehát van miért nyeregbe pattanni. Egy családias, 10 km-es táv Sóstóig és vissza, kényelmes tempóban, kellemes környezetben és nagy társaságban.

Kortól és nemtől függetlenül mindenkinek, aki kedvet érez, hogy Nyíregyháza belvárosának legszebb és legcsendesebb pontjain végighaladva egy közös, vidám kerekezés részese legyen, és akinek a 10 km-es táv megfelelő kikapcsolódást nyújt. A Vidám Kerekezés a Szabadság téren kialakított Rajt-területről indul 13:30-kor.

A Bringarally pedig kihívás a javából: a Bringafesztivál 65 km-es futama Nyíregyháza és Tokaj között. Ezt a hosszabb távok szerelmeseinek, profiknak és lelkes amatőröknek egyaránt ajánlják a szervezők.

Az érdeklődők előzetes regisztrációt követően vagy a Kossuth téren található regisztrációs pontnál, a kitöltött jelentkezési lap leadásával indulhatnak a versenyen. A futam során a kerékpáros sisak viselése kötelező! A Bringarally a Bethlen Gábor utcában kialakított Rajt-területről indul 13:00 –kor, a rajt területet 12:30-tól lehet elfoglalni. A résztvevőket pihenők várják az úton, akik pedig valamilyen okból nem tudják végig teljesíteni a távot, azokat kerékpárjukkal együtt visszaszállítjuk a rajthoz.

A futam első három helyezettje Bringarally kupát, illetve értékes ajándékutalványt vihet haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!