Sport

2015.07.01. 17:28

A tizenkét éves Tóth Tibor megtréfálta az esélyeseket

Nyíregyháza - A fiatalok gfőszerepet vívtak ki maguknak a nyíregyházi sakktornán.

Nyíregyháza - A fiatalok gfőszerepet vívtak ki maguknak a nyíregyházi sakktornán.A hét elején megkezdődött Nyíregyházán a régió legnagyobb sakkrendezvénye, a Nyírségi Torna nemzetközi verseny, amely immár 34. alkalommal nyújt játéklehetőséget a megye, az ország és a környező országok legjobb játékosainak. A versenyen a korábbi évekhez hasonlóan ismét nagyon sokan indultak, több mint 140 fölé emelkedett a létszám. A hagyományoknak megfelelően a nemzetközi csoportok mellett lebonyolítják a nagyon népszerű gyermekviadalt is. Az eseményen ukrán és román sakkozók is asztalhoz ülnek. A seregszemle rangját növeli az öt FIDE mester részvétele. A tavalyi győztes távolmaradása azt jelenti, hogy ebben az évben új torna győztest avatunk. A fordulók naponta 8.30-kor kezdődnek, a kilenc fordulós versenyen, amely július 5-én ér véget.

Az esélyesek győzelmével fejeződött be az első négy forduló, a nemzetközi A csoportban a Debrecenből érkező Leviczky Tibor FIDE mester áll az élen. Az éllovast többen követik fél pont hátránnyal. A B csoportban meglepetésre a még csak 12 éves Tóth Tibor vezeti a mezőnyt, aki jóval esélyesebb ellenfeleit késztette feladásra. A FIDE C csoportban egyedül a nyíregyházi dr. Blahota István áll az élen 4,5 ponttal, akit a nagyhalászi fiatal tehetség Radvánszki Viktor követ minimális hátránnyal.

Az 56 fős gyermek csoportban már csupán a magyi Hajdu László nyerte meg minden játszmáját, így 5 pontjával magabiztosan vezet. Őt követi fél pont lemaradással a 9 éves nyíregyházi Gyöngyi Bálint, aki bravúros eredményeinek köszönheti a második helyet.

KM

Nyírségi Torna

A csoport élcsoportja (4 forduló után): 1. Leviczky Tibor (Debrecen) 3,5 pont, 2-4 Mester Gyula (Debrecen), Gál József (Hajdúböszörmény), Rizsonkov Vlagyimir (Ukrajna) és Donka Péter (Debrecen) 3-3.

B csoport: Tóth Tibor (Piremon SE) 4 pont, 2-3. dr. Paszerbovics Sándor (Balkányi SE) és Molnár Gábor (Szolnok) 3,5-3,5

C csoport (5 forduló után): 1. dr. Blahota István 4,5 pont 2. Radvánszki Viktor 4, 3-5. Szokolov Albert (Balkány), Kun Ferenc Ágoston (Nyíregyházi SISE) és Kormány Szabolcs (Nagyhalász) 3,5-3,5.

D csoport (5 forduló után): 1. Hajdu László (Magy) 5 pont, 2. Gyöngyi Bálint (Nyíregyházi SISE) 4,5, 3-7. Lippai Tibor, Kató Máté, Botrágyi Benedek, Halastyák István és Kékesi Balázs 4-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!