Sport

2016.03.11. 09:19

"Ha létezik élet-halál mérkőzés, ez az lesz"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A forduló rangadóját Sényőn rendezik, ugyanakkor Kemecsén sem babra megy a játék.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A forduló rangadóját Sényőn rendezik, ugyanakkor Kemecsén sem babra megy a játék.

Azért nagy „mák”, hogy éppen csak lefújták a vasárnapi meccseket, akkor kezdett el ömleni az eső. Alighanem millió lavórral sem hordták volna el a vizet jó néhány pályáról, az egyesületi vezetők haja pedig égnek állt volna a meccsek miatt feltúrt létesítmények látványától. Ha egyáltalán lett volna játék... De volt, így senkit nem fosztottak meg például az Ibrány–Nagyhalász megyei első osztályú derbi élményétől, amelyen kétszer annyian szurkoltak, mint egy jobb élvonalbeli MTK-meccsen.

Szó se róla, az ibrányiaknak ezúttal is kijut a jóból. A nagy presztízzsel bíró szomszédvári összecsapás után nyakukon az újabb rangadó. A tabella tetején táborozó Gerliczli-legénység a harmadik helyen masírozó Sényő-Carnifexet fogadja, ami nem kevésbé rázósnak ígérkezik (a megyei igazgatóság ezt mérkőzést közvetíti online saját honlapján). Egy esetleges vendégsiker izgalmat csempészhet a bajnoki címért dúló küzdelembe, különösen, hogy a második pozícióban posztoló Nagyecsed tutira mehet a sereghajtó Tiszalökkel szembeni partin.

Jelentős múltra tekint vissza a Mándok–Tuzsér mérkőzés, kiváltképp azóta vetül reflektorfény találkozójukra, mióta mindkét egylet az első osztályban szerepel. A vendégek veretlenek tavasszal, míg a házigazda a Sényő ellen elbukott fellépést követően csattanós javítást produkáltak: a mindig, mindenkire veszélyes Szakolyt gyűrték le, ráadásul idegenben.

És ez még nem minden. A Kemecse–Nagyhalász mérkőzés legalább ennyire kiemelt prioritást élvez. Nemes egyszerűséggel életbevágó a felek számára az aktuális ütközet. Bár még messze az idény vége, a bennmaradásban még mindig reménykedő látogatóknak csak a győzelem lehet üdvözítő, döntetlen esetén egy „centivel” sem tudnak közelebb férkőzni közvetlen vetélytársaikhoz. Márpedig az idő fogy, egyre kevesebb lehetőség kínálkozik a felzárkózásra.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 18. forduló (kezdés: 14 ifi: 12)

Szombat

Tiszavasvári (10.)–Mátészalkai MTK (11.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Felesleges akármilyen szócséplés, minden játékosom tudja a dolgát.

Siska Attila, mátészalkai edző: – Remélem, még egyszer nem tudunk olyan rosszul futballozni, mint a Nagyecsed elleni meccsen és ezúttal felszínre kerülnek a csapat igazi értékei.

Kemecse (14.)–Nagyhalász (15.)

Falatovics László: – Fontos pontszerzés után készülünk a soros hazai mérkőzésünkre.

Opre Mihály: – Még mindig nehezen emésztem meg az Ibrány elleni vereséget, mert több volt ebben a meccsben számunkra. Nem, mintha a következne feladat könnyebbnek ígérkezne, sőt... Ha létezik élet-halál mérkőzés, ez az lesz.

Baktalórántháza (12.)–Szakoly (5.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – A hét végén szintén az élbolyhoz tartozó együttessel találkozunk, remélem csapatom továbbra is a férfias, fegyelmezett játékot fogja nyújtani – sportszerű keretek között, ami a felnőtt futballra jellemző. A gyerekes sírást pedig meghagyjuk másoknak.

Hokk Béla, szakolyi edző: – Csak a jobb folytatásban reménykedhetek.

Nyírgyulaj (4.)–Szatmár Unió FC (9.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Nem téveszt meg bennünket ellenfelünk gyengébb rajtja. Tisztában vagyunk vele, csak akkor tudunk visszavágni az őszi súlyos vereségért, ha végig koncentráltan játszunk.

Siti Ferenc, az SZUFC edzője: – Ennek a mérkőzésnek kétségkívül nem mi vagyunk az esélyesei, az sem titok, hogy nem vagyunk jó passzban, de valamikor el kell kezdenünk a pontgyűjtést. Miért ne sikerülne ez éppen Nyírgyulajban?

Nagyecsed (2.)–Tiszalök (16.)

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Nem is tudom mit mondjak... Győzni kell!

Bécsi Richárd, tiszalöki edző: – Ott leszünk...

Vasárnap

Tiszakanyár (8.)–Gyulaháza (14.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Hazai pályán, az ellenfél tiszteletben tartása mellett nem lehet más célunk csak a győzelem megszerzése.

Deák Béla, gyulaházi játékos-edző: – A játékkal nem lehetünk elégedetlenek, a helyzet

kihasználásunk viszont katasztrofális volt a Kemecse ellen. Ha ezen tudunk változtatni, és a védekezésünk továbbra is hatékony lesz, akkor „pontosan” érkezhetünk haza.

Ibrány (1.)–Sényő-Carnifex (3.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Régóta nagyon várjuk ezt az összecsapást, hiszen az egyetlen őszi vereségünket Sényőn szenvedtünk el, amelyért természetesen vissza szeretnénk vágni. Az alapcsapatunkban három játékos jöhet szóba belső védő poszton, vasárnap egyikőjük sem lehet a pályán talpcsonttörés és térdproblémák miatt, ezért többen is számukra idegen pozícióban kénytelenek szerepelni, de meg fogják oldani a feladatukat.

Ember Roland, sényői edző: – Ha azt mondanám, győzni megyünk Ibrányba az nagyképűnek tűnne, viszont áldozati bárány sem szeretnénk lenni, ezért maradjunk annyiban, a lehető legjobban szeretnénk megnehezíteni a bajnokaspiráns dolgát.

Mándok (7.)–Tuzsér (6.)

Borza László, mándoki edző: – A sorsolás szeszélye miatt az első négy tavaszi meccsünk borzasztóan nehéz, éppen ezért, ha ebből jól jövünk ki, akkor nagyon szép szezonunk lehet. Ennek érdekében a Tuzséron elszenvedett egygólos vereségért szeretnénk visszavágni, amit okos, koncentrált focival valósíthatunk meg.

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Türelmes, nyugodt játékot várok. Az a csapat fogja begyűjteni a három pontot, amely a kapu előtt határozottabb lesz és végig tudja koncentrálni a kilencven percet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!