Sport

2016.07.30. 11:01

Nyíregyháza Spartacus - Vasárnap bizony már élesben megy

Nyíregyháza - A csákvári csapat lesz vasárnap a formálódó Nyíregyháza Spartacus vendége.

Nyíregyháza - A csákvári csapat lesz vasárnap a formálódó Nyíregyháza Spartacus vendége.

Pár meccs még jó lett volna - bizonyára akad olyan második vonalbeli focicsapat, ahol ezt gondolják. A Szparinál így van, hiszen tizenkét új játékos érkezett az együtteshez, így hasznos lett volna még két-három felkészülési találkozó. Ám erre már nincs lehetőség, vasárnap indul a húszcsapatos verk­li. Így az első bajnoki amolyan éles edzőmérkőzésnek is tekinthető.

A siker kovácsol igazán össze

- Valóban jól jött volna még akár egy edzőtalálkozó is, hiszen még nem állt össze a csapat – ért egyet az előzőkkel Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Két hete dolgozhat együtt az új keret, és vasárnap pedig már fontos pontokért kell küzdenünk. Mindezek nem jelentenek semmit, ezzel nem foglalkozhatunk a mérkőzésen, hiszen nyerni kell. Egyébként is a siker a legjobb összekovácsoló. Igaz, a csákváriaknál is volt változás, ám egy erős csapatot látunk vendégül. Láttam néhány mérkőzését a Csákvárnak, és ezek alapján nem lesz majd könnyű dolgunk.

- Vasárnap elsősorban két dologra vagyok kíváncsi – folytatta Mátyus János. – Először is védekezésünkre, amely szerintem jól áll, persze itt is kell még idő a csiszolásra. A másik az, hogy a támadójátékban mennyire tudjuk majd érvényesíteni azt, hogy játékosaim képességek tekintetében jobbak az ellenfélnél. Bízom benne, hogy ez a pályán meg fog mutatkozni és győzelemmel örvendeztetjük majd meg lelkes szurkolóinkat - így Mátyus János.

A Vác ellen már szombaton

A vendég csákváriak az előző szezonban a második vonal hatodik helyén zártak. A Toldi Gábor dirigálta együttesben játszik az a Póti Krisztián, aki a Szparinál is megfordult. A csákváriak utolsó edzőmeccsükön 1–0-ra nyertek a Dunaújváros ellen. És ha már Dunaújváros! A váciak a stadionjuk felújítása miatt albérletben, a másik Duna-parti városban játszanak pályaválasztóként. Így a jövőhét végén Dunaújvárosba utazik a Szpari. Kapaszkodjanak meg: nem vasárnap, mert ez a meccs szombaton lesz.

- KM-ML -


NB II.: 1. forduló

Vasárnap

Nyíregyháza Spartacus–FC Csákvár

Városi Stadion, 18

V.: Szabó Zs. (Szalai D., Szécsényi). Spartacus: Hermány – Szokol, Dvorschák, Máté P., Barna Sz. – Vámos M., Ur, Kónya, Rezes – Szécsi M., Rudolf.

Budaörsi SC–Kisvárda Master Good

Csákvár, 16

V.: Zierkelbach (Iványi I., Kiss B.). Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Vermes, Papucsek, Vári B. – Lucas, Erős G. – Szabó P., Délczeg, Cseri T. – Rajczi.

Cegléd–Békéscsaba, Mosonmagyaróvár–Zalaegerszeg, Soroksár–Puskás Akadémia, Szeged 2011–SZEOL SC, Dorog–Cigánd (valamennyi 18), Szolnok–Kozármisleny, Balmazújváros–Soproni VSE, Siófok–Vác (mindhárom 19)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!