Sport

2017.02.09. 13:56

Férfi kosárlabda EK - Súlyos körmendi vereség a nyolcaddöntőben

Körmend - A Körmend hazai pályán huszonegy pontos vereséget szenvedett a Chalontól szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjében, a párharc első mérkőzésén.

Körmend - A Körmend hazai pályán huszonegy pontos vereséget szenvedett a Chalontól szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjében, a párharc első mérkőzésén.

Eredmény:

nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Egis Körmend-Chalon (francia) 78-99 (15-26, 22-13, 23-27, 18-33)

A magyar csapat legjobb dobói: Petty 24, Gibbs 13, Smith, Csorvási 11-11

A második csoportszakaszból 4/2-es győzelmi mérleggel nyolcaddöntőbe jutott körmendiek szombaton a Kecskemét hazai legyőzésével "melegítettek" az EK-mérkőzésre, ahol az 5/1-gyel továbbjutó Chalonnal kerültek szembe. A vendég csapat a második helyen áll a francia bajnokságban, míg az EK első csoportkörében egyszer legyőzte az Alba Fehérvárt, egyszer pedig kikapott tőle.

Az európai szövetség honlapján összesítette a nyolcaddöntős mezőny erőviszonyait, s ebben a vasiak az utolsó előtti, 15. helyet foglalták el, míg francia ellenfelük harmadik lett a rangsorban.

Az előjelek tehát nem sok jót ígértek Gasper Potocnik vezetőedző csapatának, a Chalon ennek megfelelően már az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést, és több mint tízpontos előnyt szerzett (15-26). A második negyedben sokkal jobban játszott a Körmend, ennek köszönhetően szorossá tette a mérkőzést (37-39).

A második félidő első játékrésze kiegyenlített küzdelmet hozott, a negyedik negyed elejéig egyik csapat sem tudott jelentős különbséggel meglépni a másiktól. A vendég együttes ekkor rákapcsolt, a körmendiek viszont képtelenek voltak a gyűrűbe találni, így hamarosan több mint húsz pontos lett a különbség (60-81). A Chalon a folytatásban sem engedett ki, és nagy különbséggel győzött, gyakorlatilag eldöntve ezzel a továbbjutást.

A visszavágóra két hét múlva kerül sor Chalon-sur-Saone-ban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!