Sport

2017.11.19. 20:41

Nyíregyházi SN - Megszerezték a békésiek skaplját!

Nyíregyháza - Az első félidő a védekezésről szólt vasárnap este a Continental Arénában.

Nyíregyháza - Az első félidő a védekezésről szólt vasárnap este a Continental Arénában.

A második vonalbeli férfi kézilabda bajnokság Keleti csoportjának rangadóján a nyíregyháziak a listavezető békésieket fogadták. Sajnos Varga László sérülése nem jött rendben, így bár leöltözött, nem tudott pályára lépni. A békési légióhoz tartozó Pánczél Zoltán pedig a lelátóról nézte egykori és jelenlegi társait. Szóval a védekezés mindkét csapatnál rendben volt. A vendégek magas és hazaiak mozgékony fala gyakorta okozott fejtörést a támadó együttesnek. A huszadik percben a hazaiknál valamennyi kezdő bírt már góllal és 9-6-nál nagy esély volt a meglépésre. Sajnos hiábavalóak voltak a kapuban Oláh Zoltán bravúrjai, kimaradt ziccerek, hetes a rutinos vendégek pedig szorosabbá tudták tenni a végjátékot. Ráadásul az utolsó másodpercen egy buta hazai szabálytalanság miatt a második játékrészt emberelőnyben indíthatták a békésiek.

Szünet után már nem voltak olyan feszeske a védekezések mint korábban és egyenlíteni tudtak (14-14) a vendégek. Szerencsére tudott újítani a hazai csapat és tartotta az előnyt. A hajrá kezdetén 23.21 másodpercnél (az eredmény 23-21 volt) időt kér Bécsi János, a vendégek viszont ismét feljöttek egy gólra (23-22). Ekkor azonban Gadnai Attila a két békési nagyágyú, Czifra Tibor és Olág Gábor lövését is fogta. Az utolsó két percet emberelőnyben játszották a hazaiak, az izgalmas hajrában Vasas György két ejtéssel biztosította be a győzelmet, a kegyelemdöfést a remekül védő Gadnai távoli gólja adta meg.

Remek meccsen megérdemelten nyertek a nyíregyháziak és értékes skaplot gyűjtöttek be.

Kézilabda. Férfi NB I. B, Keleti csoport

Nyíregyházi SN-Békés 26-23 (11-10)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Ágnecz, Sipos.

Nyíregyházi SN: Oláh - Nagy 5/2, Tóth 2/1, Horvácki 5, Priczel 3, Boda 1, Vasas 4. Csere: Gidai (kapus) 1, Gubó, Székely, Kurbely 4, Gidai 1. Vezetőedző: Bécsi János.

Kiállítások: 8, illetve 18 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!