Sport

2018.08.15. 13:07

Kisvárda Master Good - Pozitív benyomások után elkezdték a közös munkát

Kisvárda - Dajka László szerint a kisvárdai csapat játékosainak hozzáállásával nincs gond.

Kisvárda - Dajka László szerint a kisvárdai csapat játékosainak hozzáállásával nincs gond.

Hétfőn este megtartotta első edzését Dajka László, a Kisvárda Master Good élvonalbeli focicsapatának új vezetőedzője. Miként azt már korábban megírtuk, a szakember visszatér Kisvárdára, hiszen itt járt középiskolába és itt lett először felnőtt csapat játékosa. Már a Fradi elleni meccs előtt kiderült, hogy ő viszi tovább a csapatot, de abban is megállapodtak, hogy csak a stadion­avatót követő héten indítja a várdai együttessel a közös munkát.

Az új mester két meccsen (Újpest, FTC) látta az együttest, az elmúlt héten pedig ismerkedett a játékosokkal, a klubbal, a körülményekkel.

– Úgy gondolom, a fejekben az volt, hogy a biztonságos védekezés az elsődleges, és az, hogy ne kapjunk gólt. Emiatt kevés energiánk maradt a támadójátékra. A kiállítás után csoda lett volna, ha pontot tudunk szerezni. Becsülettel küzdöttek a játékosok, de maradjunk annyiban, hogy játszott már ettől jobban a csapat – summázta véleményét a szombati találkozóról Dajka László.

A hozzáállással nincs gond

– A benyomásom pozitív, az az elmúlt héten is az volt – folytatta a hétfői edzés utáni esti beszélgetést az új mester.

– A munkához való hozzáállással nincs gond, mindenki becsülettel teszi a dolgát. Természetesen pár új dolgot meg kell tenni már a héten. Van hová fejlődnünk taktikailag, a szervezett védekezést már elődeim is megoldották. Elsődleges feladatom lesz, hogy ezt a stabil védekezést megtartva legyen támadójátékunk is.

Hátulról épül az előrejáték

– Nekem úgymond kötelező pozitívan látni a jelenlegi helyzetet, ami természetes számomra, hiszen ilyen vagyok. Nem ijedek meg a kihívásoktól, a feladatoktól. Csináljuk és készülünk a következő mérkőzésre.

Dajka László a Fradi elleni meccset még a lelátóról nézte | Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Az előrejátékot is hátulról építjük fel. A labdakihozatallal kezdődik és ennek megszervezése nem könnyű, sok gyakorlást igényel. Az eredményes támadójátékhoz föl kell vinni a labdát, az üres területekbe be kell passzolni, meg kell támogatni a középpályáról. Csapatszintű támadójátékhoz csapatszintű védekezés kell, mindenkinek ki kell vennie a részét mindenből. Úgy kell összegyúrni az egészet, hogy jól működjön.

– Természetesen ezeket sokkal könnyebb kiváló egyéni képességű játékosokkal megcsinálni, mint kevésbé olyanokkal. Nekem az a feladatom, hogy ezt megoldjam, kihozzam a csapatból a maximumot. Hogy ez mire lesz elég, azt nem tudom, de majd kiderül – így Dajka László.

ML


[related-post post_id="3936429"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!