Sport

2018.08.02. 16:07

Taroltak a Nyíregyházi Sportcentrum sakkozói

Nyíregyháza - A 42. Agria Sakkfesztiválon magyar, ukrán, német és román sakkozók indultak harcba a 64 mezőn, hogy megszerezzék a bajnoki címet, illetve a további díjas helyeket.

Nyíregyháza - A 42. Agria Sakkfesztiválon magyar, ukrán, német és román sakkozók indultak harcba a 64 mezőn, hogy megszerezzék a bajnoki címet, illetve a további díjas helyeket. A tradicionális versenyen 14 nemzetközi címviselő, köztük 6 nemzetközi mester és 7 FIDE mester képviselte a profi szintet. A legmagasabb értékszámmal Torma Róbert nemzetközi mester, Mester Gyula, és a magyar színekben sakkozó To Nhat Minh állt rajthoz, de a német Ali Habibi, Jevgenyij Boguszlavszkij, dr. Eperjesi László és Káposztás Miklós nemzetközi mesterek háta mögött is sok kiemelkedő szereplés volt már. A Nyíregyházi Sportcentrumot két FIDE mester, Tiba Vladiszlav és Orosz Róbert, valamint a mester erejű Vacsilja Andrij, Kristofori Attila és Peppas Hrisovaladis képviselte – számolt be dr. Gunyecz Zoltán szakágvezető.

Vacsilja nagyon jól kezdett, ám a hajrá kezdetén két vereséget szenvedett el, és hiába nyerte meg az utolsó két partit, vesztett néhány nemzetközi értékszámot. A 15 éves ifjú Peppast nem kellett félteni az erős felnőtt mezőnyben, csupán egy címviselőtől kapott ki, de ezután sem a nemzetközi mester, sem a FIDE mesterek nem bírtak vele, egyiküket még le is győzte! Peppas nagy jövő előtt áll, egyenletes fejlődése esetén hamar elérheti a mesteri címet.

Kristofori Attila nagyot küzdött, megalkuvás nélküli játékának néhány szerzett értékszám lett a megérdemelt jutalma.

Orosz Róbert stabil játékával a holtversenyes 2. helyre futott be, egyetlen partit sem vesztett, emellett négyet is nyert! Mesteri teljesítményének jó néhány plusz értékszámmal zárta a versenyt.

A bajnok kiemelkedett a mezőnyből: Tiba mester mindenféle címviselőből vert, csupán a két „Orosz” mester: András és Róbert játszott vele döntetlent, a többiek kénytelenek voltak meghajolni a gránitkemény játéka előtt.

A Nyíregyházi Sportcentrum kiválóságai közel 100 (!) nemzetközi értékszámot szereztek Egerben, ami a klubot igen szép reményekre jogosítja. A Sportcentrum erősít és meg szeretné nyerni az NB II-t, hogy Nyíregyháza magasabb és méltóbb szinten vehessen részt a világhírű magyar sakk-csapatbajnokságban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!