Sport

2019.02.20. 07:52

Kisvárda Master Good - A Ferencvárosnak lidérces kupaemlékei vannak

Kisvárda - A Kisvárda Master Good a Groupama Arénában kezdi a párviadalt.

Kisvárda - A Kisvárda Master Good a Groupama Arénában kezdi a párviadalt.

Három focicsapat kupázással indítja az idei tétmérkőzéseinek sorozatát. Az élvonalban és a másodosztályban már beindult a szezon, az NB III.-ban viszont csak március elején kezdődik.

Így aztán három harmadik vonalbeli együttes – köztük a két körrel korábban a Szparit búcsúztató Andráshida – a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében érdekelt. Az odavágókat kedden és szerdán rendezik.

Három meccsen osztálytársak

Az NB I.-es csapatok közül többen elvéreztek, még kilencen vannak állva, három párosításban osztálytársak érdekeltek. Így például a Kisvárda Master Good, amelyik két éve még NB II.-esként a Ferencvárossal került össze. Akkor, 2017 októberében a várdaiak Horváth Zoltán, azaz Lidérc góljával kiverték a Fradit.

Mindent megtesznek a sikerért

A zöld-fehérek egyébként a mostani sorozatban decemberben az addig bravúrosan szereplő sényői csapatot búcsúztatták. A kisvárdaiak elleni első találkozójuk szerdán hat órakor kezdődik a Groupama Arénában. A bajnokságban mindkét meccset 2–0-ra a listavezető ferencvárosiak nyerték.

– Úgy vélem, a Magyar Kupában nyolc közé jutásért játszani már nagy dolog – kezdte a beharangozó beszélgetést Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Itt a Fradival találkozni még nagyobb. Mindezek ellenére olyan játékosok is lehetőséget fognak kapni, akik eddig kevesebbet futballoztak.

– Nem titok, hogy a bajnokságnak picivel ugyan, de prioritása van, ezzel együtt mindent megteszünk majd a sikeres szereplés érdekében. Nem fogjuk könnyen adni a bőrünket, de nekünk már a szombati, mezőkövesdi bajnokira is figyelnünk kell – így Dajka László.

A csapat szerda reggel indul a fővárosba. Az utazást megszakítja majd egy ebéd és az azt követő pihenő, majd irány az Üllői út.

ML


Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

kedd:

Ajka (NB III.)–DVSC 2–3 (0–0)

Szerda

Ferencváros–Kisvárda Master Good

Soroksár(NB II.)–Andráshida (NB III.)

Budaörs (NB II.)–Kaposvár (NB II.)

Tiszakécske(NB II.)–Honvéd

Taksony (NB III.)–MOL Vidi

Puskás Akadémia–Paks

Mezőkövesd–Haladás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!