Hirdetés

2022.03.23. 10:46

Nehéz helyzetből is van kiút

„Minden lehetőséget megragadunk és mindig azon munkálkodunk, hogy szebbé és élhetőbbé tegyük Pap községet.”

Pap településen a kitartó munka meghozta a gyümölcsét, és még nincs vége a fejlesztéseknek, a terveknek.
– Az elmúlt két évben rengeteget dolgoztunk. Nehéz anyagi körülmények között vettem át az önkormányzat vezetését – részletezi Kántor Tamás polgármester. – Választás után új polgármesterként szinte egy üres hivatalban találtam magam, ahol nem volt sem jegyző, sem aljegyző, majd alig két hónap után a pénzügyesünk is távozott. Mielőbbi feladatomnak tartottam az új kollégák pótlását, és egy új, ütőképes „csapat” összeállítását. Ebben nagy segítségemre volt az a két ügyintéző kolléganő, akik kitartottak mellettem és az önkormányzat mellett a választás utáni, kezdeti nehéz időszakban is. Mikor már egy picit hátra dőlhettünk volna, akkor szintén nem várt és mindenki számára új helyzet, a koronavírus okozta pandémia adta az újabb kihívásokat, amiket meg kellett oldanunk.


– Az elmúlt két évben megépítettük az iskolai futópályát és távolugró gödröt, befejeztük az óvoda udvarának a bővítését, korszerűsítettük a könyvtár és az önkormányzat épületének a fűtését. Egy elnyert pályázat (WIFI4EU) jóvoltából településünk több pontján (bárókert, játszótér, iskola, óvoda, orvosi rendelő, könyvtár, önkormányzat épülete, posta környéke) ingyenes wifi került felszerelésre. Illetve településünkön is elindult a népkonyha szolgáltatás. 

– Magyar Falu Program keretében több pályázatot is nyertünk. Megvásároltunk egy elhagyott ingatlant, aminek a felújítása a végéhez közeledik. Temetői infrastruktúra pályázaton nyertünk egy két személyes halott hűtőt, amire már nagy szüksége volt a településnek, mert a régi már elromlott. Nemrég vehettük át azt a Toyota kisbuszt, amit szintén a Magyar Falu Programból tudtunk beszerezni. Közfoglalkoztatásban több programot is indítunk. Ezek közül az egyik a mezőgazdasági programunk. Ennek köszönhetően községünk egy új 26 LE-s kis traktorral gazdagodik, amit a fóliában és egyéb más területeken is ki tudunk használni. Régi nagy álmunk vált valóra akkor, amikor Vidékfejlesztési pályázat keretein belül elnyertük a Pap-Jéke összekötő út zúzott kővel történő megépítését.


– Minden lehetőséget megragadunk és mindig azon munkálkodunk, hogy szebbé és élhetőbbé tegyük Pap községet. Jelenleg is több pályázatunk van beadva a Magyar Falu Program keretein belül. Szeretnénk egy urnafalat a temetőbe, az önkormányzat udvarán garázsokat szeretnénk még kialakítani, kommunális gép beszerzése is szerepel a tervek között. Az óvoda és bölcsőde udvarának fejlesztésére is pályázatot adtunk be, de nem maradt ki a tervek közül a szolgálati lakás felújítása és az ifjúsági ház belső korszerűsítése sem. 

 

Kántor Tamás

polgármester

 

Címkék#pap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában