szon-sportoldal

2008.09.02. 10:41

Mónus, a védőből lett vészkapus

<p>A védelem oszlopa védi a leveleki kaput. A megyei másodosztályú futballcsapat cerberusai elfogytak, kényszermegoldásként Mónus Gábor vállalta a beugró szerepét.</p>

A hátvéd hátravonult, három meccsen három gólt kapott, amivel vastagon kiérdemeli az elismerést. Naná, hisz a vészkapussal felálló gárda ezen időszak alatt hét pontot „fogott”, emígyen második helyen posztol a Díjözön-csoportban.

– Az első számú hálóőr, Károly Gergely rögtön az első nyári edzésen kézsérülést szenvedett, tartalékja pedig elment nyaralni a Balatonra, majd három hétig nem jelentkezett, éppen a vasárnapi, Kálmánháza elleni meccsen láttam újra – merült a részletekbe Mónus Gábor, aki negyvenöt esztendősen, nem mellékesen játákos-edzőként segíti a Leveleket. – Egyszer, még sényői színekben, a második félidőben végig én védtem, egy gólt beszedtem. de nem az én hibám volt, közben ziccereket védtem, így lett 2–2 a Balkány ellen. Az őszi három mérkőzésen, nem szégyellem bevallani, a Nyírlugos ellen a második gólban benne voltam, elnézést kértem a fiúktól, vasárnap a Kálmánháza pedig a 87. percben, tizenegyesből szépített.
Igen szépített, mert a Levelek 5–1-re kalapálta el az eddig egyébként jól muzsikáló vendégeket.
– Őszintén szólva, van egy nagy előnye annak, hogy a kapuban állok, innen ugyanis jobban átlátom a játékot, nem ragad el annyira hév, így a tanácsaim is hasznosabbak. Valószínűleg a következő meccsen még nekem kell védenem, de Károly már szépen gyógyul, lassan eljön az ideje.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!