szon-sportoldal

2010.07.22. 11:52

Ifjú sakktehetség Záhonyból

<p>Két esztendeje, öt évesen nagypapája kedveltette meg a pepita táblák világával a záhonyi Vágner Gergőt, aki azóta számos versenysikert mondhat a magáénak.</p>

A határvárosi Árpád Vezér Általános Iskola első osztályt végzett diákja az előző csaknem két hétben a XXIX. Nyírségi Torna nemzetközi sakkverseny 14 éven aluliak csoportjában szerepelt, ahol a 67 fős mezőnyben a dicséretes 11. helyezést szerezte meg. A svájci rendszerben lebonyolított tornán a jelentős eredményekkel rendelkező, jóval idősebb magyar és ukrán serdülők között sokáig az élmezőnyben szerepelt, ám a fárasztó torna második felében többen is megelőzték.Gergő naponta ingázott a kánikulában Záhonyból a megyeszékhelyre, hogy fejlessze tudását és gyarapítsa versenytapasztalatait.

A sakkpalánta a Záhonyi VSC sakkszakosztályának igazolt versenyzője, felkészítő mestere Molnár János. Mellette az utóbbi időben  Csörsz Ferenc kisvárdai mester, a Keleti Regionális Sakkiskola tanára pallérozza az ifjú tehetséget. Mostani versenyzését Helmeczy László záhonyi önkormányzati képviselő és alapítványa támogatta.

- Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!