szon-sportoldal

2013.05.13. 10:37

Kevesen is sokra vitték

Kemecse - A bajnokságot megnyerték, az „ereszd el hajam a bulit” későbbre tartogatják Kemecsén.

Kemecse - A bajnokságot megnyerték, az „ereszd el hajam a bulit” későbbre tartogatják Kemecsén.A rutin aranyat ért. A minden hájjal megkent (talán nem sértődnek meg az érintettek a megállapításon...) kemecseiek úgy nyerték meg a megyei első osztályú bajnokságot, hogy abban hiba nem volt. Illetve két malőr becsúszott, Mátészalkán és a Nagykálló ellen hazai pályán elbukott az Ádámszki-brigád, ennyi azonban bőven belefért. A tapasztalt futballistáktól hemzsegő együttes így is tizennyolc pontos előnyt hizlalt – még a matekból halál gyenge ember fiának sem okozhat fejtörést kiokoskodni: négy fordulóval a befejezés előtt ez több, mint elegendő.

Persze, a magasabb nívóhoz szokott játékosok ünnepelni is nagyon tudnak: a győzelmeket ugyanis nem lehet megunni. Bár ez egyszer megjegyzendő, az igazi dáridót későbbre halasztották: vasárnap, a kállói visszavágón aratott győzelem után még nem volt az a klasszikus „ereszd el hajam a buli”.

– Becsülettel lejátsszuk a szezon, aztán ráérünk ünnepelni: persze közben is lesz ez, az, de az igazi majd akkor következik, ha teljesen lezárjuk az évadot – ecsetelte Ádámszki Róbert, a Kemecse játékos-edzője, no és egyik gólfelelőse. – Hazudnák, ha azt mondanám, hogy nem reménykedtünk az eredményes szereplésben, hozzáteszem, volt olyan pillanat, amikor csupán egy ponttal vezettünk: ezért is vagyunk jó csapat, mert egyáltalán nem pánikoltunk. Arra én sem gondoltam, hogy ekkora előnyre teszünk szert, tizennyolc pontos fórral kevesen álltak az élen az elmúlt években. Pedig nekünk akadtak problémáink. Kevesen hinnék el, hogy tizenkét emberrel hajtottuk végig a tavaszt: kis híján elfogytunk, az utóbbi hetekben jószerivel éppen csak ki tudtunk állni. Fohászkodtunk, hogy sérülés nélkül ússzuk meg a meccseket, külön figyeltünk a lapokra, a fegyelmezettséget bizonyítja, hogy eltiltások sem hátráltattak minket. Ehhez még annyit: köszönettel tartottunk az önkormányzatnak, kiemelten a Nagy-családnak, elnök úrnak, Kondor Lajosnak, és persze mindenkinek, aki bármilyen szinten segített.

Noha az arany már zsebben, a Kemecse júniusban sem lazíthat. A szabolcsiak az NB III. Alföld-csoport ötödik helyzettjével szemben osztályozót vívnak – a tét, három csoportra olvasztott enbé-hármas tagság kiharcolása.

– Senki ne gondolja, hogy hátradőlünk, a hátralévő bajnoki mérkőzések mellett még vár ránk egy igazi feladat, az osztályozó – szögezte le Ádámszki Róbert. – Nézegetem a lehetséges ellenfelet, de szinten minden héten változik a sorrend, egyelőre nem tehetünk többet.

A Balogh, Szabó duó vezet

A játékosok közül többen halmozzák a sikereket kemecsei színekben. E tekintetben a Balogh Gyula, Szabó Attila páros a listavezető, mégpedig a nyolc év alatt begyűjtött egy megyei másodosztályú, két megye egyes, valamint NB III-as bajnoki címmel. Szorosan a nyomukban halad Karkusz Anasztáz: a csupaszív futballista hét szezont húzott le eddig a gárdában, és csupán a megyei kettes diadalból maradt ki. Az Ádásmszki Róbert, Homann Richárd duónak hat lehúzott szezon közben ugyancsak három megszerzett arany jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!