szon-sportoldal

2015.12.21. 08:35

Varázsütésre megváltozott minden Szakolyban

Szakoly - Hokk Béla szerint az lett volna a vagány, ha a szezon elejét nem rontja el a Szakoly.

Szakoly - Hokk Béla szerint az lett volna a vagány, ha a szezon elejét nem rontja el a Szakoly.

Noha Hokk Béla módjával csöpögtette a dicséretet, a tény ettől még tény: a Szakoly az őszi idény kellős közepén nagyon elkapta a fonalat. A megyei első osztályú futballcsapat szeptember 13-án elvérzett Sényőn, ami bocsánatos „bűn”, elvégre a házigazda momentán a harmadik pozícióban tanyázik. Éppen a Hokk-legénységet megelőzve, amely az ominózus összecsapás után a Nagyhalász elleni döntetlennel melegített a frenetikus folytatásra. Zsinórban nyolc ellenfelét páholta el a gárda, így persze befészkelődött a közvetlen élcsoportba.

– Az lett volna igazán vagány, ha az elejét nem szúrjuk el – merengett Hokk Béla, a Szakoly edzője. – Bár, a sok sérülés és eltiltás alaposan bekavart, meglehetősen nehezen állt össze a csapat. Amikor egymásra hangolódtunk, erre a bajnokság közben ráment egy hónap, jó teljesítményt nyújtottunk, mindez az eredményekben is visszaköszönt. Ennyit jelentett, hogy Rédei Milán, Madzin István, Buka Bence, Nagy Dávid és Patalenszki József csatasorba tudott állni, így varázsütésre megváltozott minden. Azt viszont tudni kell, nagyon fiatal tárasággal dolgozom, ami az ingadozó forma és játék miatt sok türelmet, kitartást igényel. Huszonöt pontot terveztem, hárommal több lett belőle, és még fényesebb is lehetett volna, ha például a Nagyhalász ellen nem botlunk otthon: az hogy csak döntetlent játszottunk, hát... A tuzséri vereség azért fáj, mert több volt számunkra a meccsben. Istenigazából az bosszant. hogy gyermeteg gólokat kaptunk, méghozzá nem is keveset, ez tavasszal nem fér bele.

Hokk Béla nem beszélt mellé, határozott véleményt formált a folytatásra vonatkozó terveiről.

– A magam részéről kivétele nélkül minden meccset szeretnék megnyerni, persze más kérdés, hogy ebből mennyi valósul meg. Innen már csak a dobogós helyezés elérése lehet a cél, ez benne van a csapatban. Egy kapus érkezhet a télen, illetve ha Patalenszki József külföldön vállal munkát, akkor az ő pótlását meg kell oldani, és a védelem is erősítésre szorul, amelyet végig toldoztam-foltoztam. Összesen négy hátvéd van a keretben, ennyivel egész egyszerűen nem lehet egy bajnokságot végigjátszani.

Szakolyi szilánkok

A Szakoly megyei I. osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnoki állás: 4. Szakoly 15 9 1 5 30–22 28

Hazai pályán: 8 6 1 1 19–13 19

Idegenben: 7 3 – 4 11–9 9

A házi góllövőlista. 11 gól: Madzin I. 6 gól: Nagy D. 3 gól: Patalenszki J. 2 gól: Majoros Á., Kiss I., Sándor D. 1 gól: Buka B., Rédei M., Csomány Ö., Módis D.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!