szon-sportoldal

2017.02.17. 10:20

Szombaton pattognia kell Caramelnek

Nyíregyháza - A nyíregyházi bunyóstól az olasz bajnok akarja elvenni az Európa-bajnoki övet.

Nyíregyháza - A nyíregyházi bunyóstól az olasz bajnok akarja elvenni az Európa-bajnoki övet.

Elsőre nem sikerült, másodjára viszont már igen. Tavaly egy novemberi szombat estén Székesfehérváron örömittas nyíregyháziak kezei emelkedtek a magasba, miután kihirdették a WBO nagypehelysúlyú Európa-bajnoki címmérkőzés eredményét.

A tízmenetes találkozón egyhangú pontozással nyert a nyíregyházi Kovács Zoltán, azaz Caramel, az orosz-tanzániai Cosmas Cheka ellen.

Nagy Lajos tanítványa, a Big Boxing kiválósága szombaton ismét egy dunántúli városban, Pápán lép majd szorítóba, hogy a díszes öv az ő derekán maradhasson.

A bajnoknak mindig akad kihívója, most is ez történt. A Félix Promotin profi gálájának főmeccsén az olasz Nicola Cipolletta (13 győzelem, 4 vereség, 2 döntetlen) lesz az ellenfél, ő akarja letaszítani a trónról Caramelt.

Meggyőző teljesítményt vár

– Már nagyon várom a megmérettetést. Meggyőző teljesítményt várok magamtól, tiszta, kemény találatokkal. Jó formában leszek, és nem akarok kérdőjeleket hagyni senkiben. Nagyszerű érzés, hogy ismét én bokszolhatom a főmérkőzést – nyilatkozta Caramel.

– Egyre jobb formában van Zoli. Keményen dolgoztunk, ami után látványosan frissebb, gyorsabb, pattogósabb. A legélesebbnek majd szombaton este kell lennie – summázta tanítványa formáját Nagy Lajos.

– Ami az olasz ellenfelet illet, amatőrkén a válogatottságig és bajnoki címig jutott. Profiként is vannak szép eredményei és olasz bajnok. Technikás, amolyan elmozgós bunyós. Hasonlít ahhoz a Chekához, akit Zoli legyőzött a bajnoki cím elnyeréséhez. Úgy vélem, Zolinak végig nyomás alatt kell majd tartania ellenfelét, ha lehet, a tervezettnél hamarabb befejezni a mérkőzést. De nem az a fontos, hanem a címvédés – így Nagy Lajos.

A nyíregyházi stáb pénteken reggel kell majd útra, hiszen pénteken délután háromkor kezdődik a mérlegelés. Szombaton este pedig jön a gála, a főmérkőzéssel, amit egyébként az M4 élőben közvetít.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!