Kelet színésze 2020.

2020.04.30. 15:30

Ki lesz a Kelet színésze?

Talán nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy ilyen színházi évad még soha nem volt Nyíregyházán – és máshol sem nagyon – : az elmaradt Delilával kezdődött és előfordulhat, hogy úgy ér véget, hogy be sem fejeződik, egyszerűen csak abbamarad...

Ami viszont a kettő között történt, szintén páratlan, ezért néhány év múlva a színházszeretők nem azért fognak emlékezni a 2019-20-as évadra, mert a járvány miatt félbeszakadt, hanem azért, mert olyan kiváló előadásokat láthattak, mint a Tengeren, az Úri muri vagy a Mesél a bécsi erdő. A cselekmény alatt patakként megbúvó üzeneteik hosszú hónapokig elkísérik a nézőt, aki, ha akarna sem tudna kibújni a felvetett kérdésekre adott válaszok elől. Mellbevágó, erős előadások voltak ezek, olyan élményekkel, amelyekben még a remek darabokhoz szokott közönségnek is csak ritkán van része. Márpedig a csonka évad az említetteken kívül is kínált csemegéket: a Tanár úr, kérem! visszahozta a diákévek örömeit, bánatait, csínytevéseit, a Színházi bestiák a színész(nő)lét kérdéseire adott válaszokat, a 9-től 5-ig pedig megmutatta, milyen elementáris erő rejlik az összefogni képes nőkben. Kiválóak voltak a gyerekelőadások, és alig vártuk, hogy láthassuk a Sógornőket, de a járvány miatt nem mutathatták be a Várj, míg sötét lesz című krimit sem. Így bár csonka lett az évad, úgy döntöttünk, hogy a hagyományainkhoz híven ebben az évben is átadjuk a Kelet színésze elismerést, melyről ezúttal is olvasóink dönthetnek. Hosszú időn át lapunk újságírói választották ki azt a tizenöt művészt, akikre olvasóink leadhatták voksukat, ám már nincs korlátozás: a teátrum valamennyi művészére lehet szavazni május 31-én éjfélig a Kelet-Magyarországban található szavazószelvény visszaküldésével (cím: Kelet-Magyarország, 4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 4–6.), a Szabolcs Online-on és az [email protected] címen.

Kimagasló teljesítmények

A nyíregyházi teátrum bővelkedik kiváló művészekben, mi pedig azt szeretnénk, ha közülük a lehető legtöbben érdemelhetnék ki az elismerést. Ezért úgy döntöttünk, hogy csak azon színészekre lehet voksolni, akik az elmúlt három évben nem diadalmaskodtak: tavaly Tóth Zolka, azt megelőzően Puskás Tivadar vehette át a díjat, így rájuk most nem lehet szavazni, 2017-ben pedig Varga Balázs lett a Kelet színésze, ám ő már nem a társulat tagja.

A Kelet színésze díj nem szakmai elismerés, hanem a közönség szeretetének kifejezése. Várjuk a voksokat, hogy elismerhessük olvasóink kedvenc színészét. Ha meg lehet tartani az évadzáró társulati ülést, azon adjuk át a díjat, ha nem, az évadnyitón talál gazdára az elismerés.

Galéria – a Móricz Zsigmond Színház társulata a 2019-20. évadban

*Tavaly Tóth Zolka, azt megelőzően Puskás Tivadar vehette át a díjat, így rájuk most nem lehet szavazni.

Szavazzon a Kelet színészére az alábbi űrlap kitöltésével!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!