SZON Sziréna

2011.05.22. 10:15

Egy személy halála sanjos már bizonyos

<p>Aranyosapáti - A tegnapi értesüléssel kapcsolatban, miszerint egy nap alatt három ember tűnt el fürdés közben megyénk vizeiben érdeklődésünkre az MRFK szóvívője Fülöp Gergely r. százados elmondta: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szombaton három fiatalember ment a Tiszához fürdeni Aranyosapáti közelében. Közülük kettő tűnt el, egy személy holttestét még az este során megtalálták. A kutatást tovább folytatják.</p>

10:15 

Olcsváról egy 51 éves férfi eltűnését jelentették be az este. Úgy tudni, hogy horgászni indult a Szamosra, de azóta nem került elő. Őt is keresik.


Mi úgy tudjuk, hogy vasárnap délelőtt a Miskolci Spider speciális egyesület búvárai kezdenek kutatni. A harmadik eltűnt személyről csak annyi az értesülés, hogy Olcsvaapáti közelében tűnt el a Szamosban.

 

- Pusztai Sándor -

Rendőrségi közlemény

Szombaton késődélután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátinál három helyi fiatal ment fürödni a Tiszába. A jelenlegi adatok szerint a parttól 6-7 méterre kettőjüket elsodorta a folyó, harmadik társuk hiába próbált segítségükre sietni. A bejelentést követően megkezdett kutatás során az éjszaka megtalálták az egyik elmerült 17 éves fiú holttestét, a másik, 20 éves fiatalembert azonban hiába keresték. A kutatást vasárnap délelőtt a speciális mentők segítségével újra kezdik.

A vízbe fulladt, illetve az egyelőre eltűntként kezelt fiú ügyében a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást indított.

A szabadvizek minden évben több áldozatot szednek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – általában az emberi felelőtlenség következtében.

Fontos információk

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a hirtelen mélyülő, kiszámíthatatlan folyókban, tavakban csak a kijelölt helyeken fürödjenek!

Ittas állapotban, valamint éjszaka és korlátozott viszonyok között ne menjenek a vízbe!

Kisgyermeket egyetlen pillanatra sem szabad felügyelet nélkül hagyni a parton.

Aki nem tud jól úszni, még a sekély vízbe se menjen be, mert a meder és a sodrás kiszámíthatatlan lehet!

Csónakban, ill. más vízieszközön ajánlott (jet-skin, vízisín kötelező) a mentőmellény viselése.

Előzmény:
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!