Debrecen hírei

2013.05.09. 08:09

Egyre közelebb a cél

Második meccsét is megnyerte a rájátszásban a DVSE a Szentes ellen, így az ötödik helyért folytathatja.

Második meccsét is megnyerte a rájátszásban a DVSE a Szentes ellen, így az ötödik helyért folytathatja.A vasárnapi hazai nyögvenyelős siker után szerdán magabiztosan, 12–7-re verte meg a Debrecen a Valdor-Szentesi VK csapatát a két győzelemig tartó párharcban.

A cívisvárosiak játékos-edzője, Varga Tamás szerezte meg a vezetést a szentesi nyitott uszodában, majd jött Boris Letica megúszásgólja, és máris 2–0 volt az állás. A hazaiak próbálták tartani a lépést, ami az első negyed végéig sikerült is nagyjából (2–3), ám a folytatásban a cívisvárosiak domináltak, 7–4-es előnynél következett a nagyszünet.

Hengereltek

A harmadik játékrészben sem tudtak „talpra állni” a csongrádiak, a DVSE 10–6-os állásnál várta a zárófelvonást, mely nem hozott meglepetést: előbb Alex Giorgetti, majd pedig Kállay Márk növelte az előnyt, és ugyan a szentesiek is begyötörtek még egy gólt, Giorgetti vezérletével magabiztos, 12–7-es diadalt aratott a Varga-alakulat.

A sikernek hála a debreceniek továbbléptek, és a BVSC-Zuglót „búcsúztató” Groupama-Honvéddal küzdenek meg az ötödik helyért, mely nemzetközi szereplést ér.

Valdor-Szentesi VK – DEBRECEN 7-12 (2-3, 2-4, 2-3, 1-2)

Vodafone Férfi Vízilabda OB I. – Rájátszás II., 2. forduló

Szentes, 150 néző. Vezette: Marosvári A., Vogel G.

SZENTES: Horváth Á. – Hegedűs B. 1, Pellei F., Tóth Z., Tóth P. 2, Regős Á., Bálint G. 3. Csere: Józsa T. 1, Nagy M., Szabó I. L., Szabó I. Z, Manic A. Edző: Lukács Dénes.

DEBRECEN: Mitrovics - Kállay M. 2, Vindisch F. 1, Varga T. 2, Misics, Letica 2, Halek M. 1. Csere: Palotás G., Macsi P., Giorgetti 4, Somlai T.

Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 9/2.

Gól – büntetőből: 3/2, ill. 1/1.

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!