Foci vb 2022

2022.11.28. 19:06

Megvan a vb második továbbjutója - videóval

A katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában Brazília – ha nehezen is – megérdemelten legyőzte Svájcot és továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba.

Casemiro találata döntött

Fotó: AFP

A G csoport első fordulójában győztes csapatok, vagyis Brazília és Svájc jó helyzetből várta a második mérkőzését. Utóbbinak nem igazán hajtott a győzelemért, bőven kiegyezett volna a döntetlennel, s bár a dél-amerikaiak sem kockáztattak sokat, egyértelműen azért küzdöttek, hogy esélyeshez méltó játékkal szolgálják ki a szurkolóikat.

A brazilok az első félidőben el-eljutottak helyzetig, de Svájc stabilan védekezett. A 65. percben Vinícius betalált, a nagy örömöt viszont a videobíró csillapította – les miatt nem adták meg a találatot.

A „selecaonak” ugyanakkor olykor elég egy villanás. A 83. percben Rodrygo szép passzát Casemiro még szebb mozdulattal lőtte a kapuba (1–0). A hátralévő idő már azt a focit hozta, amiben bíztak a futballbarátok, újabb gól mégsem született.

A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva nézheti meg.

Svájc Szerbia ellen kiharcolhatja a továbbjutást az utolsó fordulóban, ahol Brazília már szinte tét nélkül futballozhat, ugyanis Franciaország után már biztos továbbjutó.

A vb-történelem során eddig 27 csapat csapott össze egynél többször a brazilokkal, közülük hétfő estig mindössze három ország válogatottja volt veretlen a rekordbajnok ellen: Svájc (2 döntetlen), Magyarország (2 győzelem) és Portugália (egy győzelem és egy döntetlen). Ebből a körből Svájc kiesett.

Labdarúgás: világbajnokság, csoportkör, 2. forduló, G-csoport
Brazília–Svájc 1–0 (0–0)
Doha, 974 Stadion, v.: Iván Barton (salvadori). 
Brazília: Alisson – Militao, Marquinhos, T. Silva, Alex Sandro (Telles, 86.) – Fred (Guimaraes, 58.), Casemiro, Paqueta (Rodrygo, a szünetben) – Raphinha (Antony, 73.), Richarlison (G. Jesus, 73.), Vinícius Jr. Szövetségi kapitány: Tite.
Svájc: Sommer – Widmer (Frei, 86.), Akanji, Elvedi, R. Rodríguez – Rieder (R. Steffen, 59.), Freuler, Xhaka – Embolo (Seferovic, 75.), Sow (Aebischer, 75.), Vargas (E. Fernandes, 58.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.
Gól: Casemiro (83.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!