Kisvárda

2023.01.29. 10:00

A csoda mindenkiben ott rejlik

A textilszobrászattal ismerkedhetnek meg fogyatékkal élő fiatalok.

Az alkotás öröme boldoggá teszi őket is

Fotó: Sz. Nagy Tímea

Az alkotás öröme, a színek világa, művészetek varázsa nem csak az egészséges, de a fogyatékkal élő fiatalok mindennapi életét is megszépíti, sőt, segít a manuális készségek fejlesztésében, a közösségi élet erősítésében. Ezt a gondolatot szem előtt tartva a kisvárdai Nyújtsd a kezed! Alapítvány  pályázott a United Way Magyarország és a McDonald's támogatására, és az elnyert összegből a Kisvárdán fogyatékkal élő fiatalok számára szervezett különböző foglalkozásokat – logopédia, zeneterápia, gyógytorna – azzal a céllal, hogy fejlesszék a hátrányos helyzetű fiatalok készségeit. Az alkotásban, az egyéb kézműves és kreatív tevékenységben jártas fiatalok a textilszobrászattal ismerkedhetnek meg. Ez a foglalkozás-sorozat Sz. Nagy Tímea textilszobrász vezetésével valósul meg.  

A képzőművész az alkotóműhelyében hat héten keresztül heti egy alkalommal tart a művészet világába elkalauzoló kézműves foglalkozásokat a fogyatékkal élő fiataloknak azzal a céllal, hogy számukra maradandó élmény legyen az alkotás folyamata, hogy a siker és az öröm motivációként jelenjen meg.
A sérült fiatalok nagy érdeklődéssel fogadták a nem mindennapi kezdeményezést, szívesen vesznek részt a foglalkozáson. A díszek egy részét a közreműködő alapítvány értékesítette, illetve a a fiatalok a családtagjaikat köszöntötték a lelkesen készített alkotásaikkal. Bebizonyították, hogy a csoda ott rejlik bennük, csak nagy-nagy türelemmel, kitartással, áldozatvállalással és szakértelemmel kell a „gyöngyöt” a mélyből felhozni. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában