drága trip

2019.06.15. 12:54

Fotók: Luxusautót bukott az ukrán cigarettacsempésznő, Beregsurány – Asztélynál

A csempészárut és az autót is lefoglalta a hatóság

2019. június 14-én a Kárpátaljai Vámhivatal munkatársai a határőrökkel együttműködve ellenőrizték az átkelő forgalmát Ukrajnából, a Beregsuránnyal szemközti, Asztélyi ellenőrző pontnál. Egy ukrán állampolgárságú nő próbált átkelni Magyarországra, mikor az ukrán vámtisztviselők ellenőrizték.

A csempészcigaretta a nő BMW autójában volt elrejtve

A határra érkező nő a vámellenőrzés „zöld folyosó” formáját választotta. Szóbeli kérdésre válaszolva tagadta, hogy vinne magával nyilatkozattétel tárgyát képező termékeket és nem szállít a vámosoktól elrejtett terméket.

A vámosok úgy döntöttek, hogy teljes vámellenőrzés alá vetik a gépkocsit, ennek érdekében kivonták az általános vámáramból. A mélyreható vizsgálat során a vámtisztviselők az autó üzemanyagtartályában 130 doboz elrejtett cigarettát találtak.

A vámszabályok megsértéséről szóló jegyzőkönyvet állítottak ki, az autót és a csempészárut, a bírósági határozat meghozataláig lefoglalták. Jelenleg zajlik az értékük meghatározása, adta hírül az Ukrán Állami Fiskális Szolgálat kárpátaljai kirendeltségének sajtószolgálata.

Forrás: kárpátinfó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában