lépcsőházi besurranó

2019.08.07. 12:07

Cipőket, bicikliket, sőt retikült is lopott a lépcsőházi besurranó Nyíregyházán

Lépcsőházi lopások miatt tartóztatta le a bíróság

Fotó: pixabay

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. augusztus 7-án lopás vétsége miatt indult eljárásban egy hónap időtartamra elrendelte N. D. gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség indítványa szerint, a gyanúsított 2019. május és július között több alkalommal bement nyíregyházi társasházakba, és a lépcsőházakból őrizetlenül hagyott tárgyakat vitt el, többnyire női és férfi cipőket, valamint egy kerékpárt.

Ezen kívül a gyanúsított egy alkalommal egy nyitott lakásba is bement engedély nélkül, ahonnan egy női táskát tulajdonított el az abban lévő iratokkal és készpénzzel együtt. N. D. gyanúsított valamennyi sértettnek, fejenként 50.000 forintot meg nem haladó, de összesen több, mint 200.000 forint kárt okozott.

Mivel N. D gyanúsított már több alkalommal volt hasonló cselekmények miatt büntetve, a bíróság álláspontja szerint, megalapozottan feltehető, hogy a szabadlábra helyezése esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, figyelemmel arra is, hogy a létfenntartását biztosító jövedelemmel nem rendelkezik. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

- Nyíregyházi Törvényszék –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában