Az autónak ütközött

2020.02.17. 07:26

A Tiszavasvári úton száguldozott, rossz vége lett

Száguldozó motoros ellen emelt vádat az ügyészség.

A balesetben a motor vezetője és utasa is megsérült

Forrás: KM-archív

A Nyíregyházi Járási Ügyészség közúti ­baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat azzal a nyíregyházi férfival szemben, aki 2018 őszén a Tiszavasvári úton száguldozott motorjával, majd gépjárműnek ütközött, ezzel súlyos sérülést okozva magának és utasának.

A tényállás szerint a középkorú férfi Nyíregyháza lakott területén belül, a Tiszavasvári úton több mint 120 km/h sebességgel haladt a városközpont irányába motorkerékpárjával úgy, hogy utast is szállított. Ugyanebben az időben szemből egy személygépkocsi érkezett, és megkezdte a balra kanyarodást a Szélsőbokori útra. A motoros észlelte a kanyarodó járművet, vészfékezett, de a balesetet elkerülni már nem tudta, motorkerékpárjával mintegy 110-120 km/h sebességgel a gépkocsinak ütközött.

Súlyos sérülések

A motoros és utasa az ütközéstől lerepült a kétkerekűről, mindketten súlyos sérülésekkel, többszörös csonttörésekkel kerültek kórházba.

A motort vezető férfi az ütközést fékezés nélkül is elkerülhette volna, ha betartja a sebességhatárt, és a megengedett 50 km/h-s sebességgel közlekedik. A vádlott a jelentős sebességtúllépéssel a személygépkocsi vezetőjét megtévesztette, aki az általa vélelmezett és megengedett sebességre vonatkozóan döntötte el a balra kanyarodást. A motoros elismerte a felelősségét, ezért az ügyészség vele szemben – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt vádiratában – tájékoztatta lapunkat dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában