VJASZSZ

2020.02.15. 18:22

Beregben a vámszakma érdekképviselői

Vásárosnamény lehet a szakmai érdekvédő szervezet egyik központja.

A Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége (VJASZSZ) Vásárosnaményban tartotta – hagyományteremtő céllal – idei első kihelyezett elnökségi ülését. A vámszakma meghatározó érdekképviselete erre az alkalomra meghívta a megyei kormányhivatal növényegészségügyi főosztályvezetőjét és osztályvezetőjét, a NAV megyei igazgatóit Debrecenből, Nyíregyházáról és Szolnokról, a záhonyi és a beregsurányi határátkelők vezetőit.

– Az elnökségi ülésen meghatározták a debreceni Nemzetközi Adó- és Vámkonferencia programját, majd részletes beszámoló hangzott el az újonnan alapított jogi szekció összetételéről, feladatairól és távolabbi céljairól, a jogalkotási helyzetről, illetve a szövetség nemzetközi kapcsolatrendszerének alakulásáról. A résztvevők tájékoztatást kaptak a decemberben bevezetett EU-s növényegészségügyi rendelkezések eddigi tapasztalatairól is – közölte Szepesi Sándor főtitkár.

A résztvevők megerősítették azt, hogy lehet, sőt kell is párbeszédet folytatni egymással, hiszen ebben a körben, ilyen szinten egymás megbecsülése az alapja a mindenkori korrekt együttműködésnek. A szövetség mottója: megbízhatóság, nyitottság, párbeszéd, biztonság.

Vásárosnamény polgármestere, Filep Sándor örömmel fogadta a szövetség kezdeményezését, hogy a térségben export-import tevékenységet végzők rendszeresen kaphassanak hiteles szakmai információkat, s külön megköszönte Bók Mihály társelnöknek, hogy Bereg szíve lehet a szervezet egyik központja.

Az ország majd minden térségéből érkező elnökségi tagok szerint méltó helyen és helyszínen rendezték meg a szövetség életében nagyon fontos elnökségi ülést.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában