katvéd

2020.03.27. 08:04

Avartüzek megyeszerte

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Több településen égett a száraz vegetáció csütörtökön térségünkben. Kemecsén, a Szondy utcában mintegy öt hektáron égett a száraz fű és avar. A tűz egy erdőt veszélyeztetett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gyorssugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Tyukodon, a Hunyadi utca mellett is égett a száraz fű és három körbála. A helyi önkéntes tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Tiszakanyáron az alacsonyfüves vegetáció égett öt hektáron. A kisvárdai hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Demecsernél a 38138-as számú út mellett hatszáz méter hosszan égett a száraz fű, az akácos aljnövényzete. A helyi önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Mintegy ötszáz négyzetméteren égett a nádas Ópályiban, a Nyíl úton. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Nyírmihálydiban a vasútállomás mellett hét hektáros területen, nyárfaerdő aljnövényzete és nádas égett. A nyíradonyi, a nyíregyházi és a nyírbátori hivatásos, a szakolyi önkormányzati tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult az esethez. A tüzet négy vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal számolták fel.

Pap településen foltokban égett a száraz vegetáció csütörtök este. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában