Beismerte a tettét

2020.03.02. 07:15

Nem létező konzolokkal üzletelt a csaló

A csaló megyénkben élő vásárlókat is becsapott, egyikőjüknek sem küldte el a kifizetett terméket.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Kisvárdai Járási Ügyészség a napokban csalás miatt emelt vádat egy bácsalmási férfi ellen, aki az egyik népszerű közösségi oldalon játékkonzolt és hozzá tartozó játékokat hirdetett eladásra, azonban a vevők a kifizetett árut sohasem kapták meg – tájékoztatta lapunkat dr. Borsodi-Buss Emese. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője kifejtette: a dél-alföldi férfi tavaly tavasszal a legnagyobb közösségi oldalon készített egy álprofilt, és azon álnéven eladásra hirdetett játékkonzolt és hozzá tartozó játékokat.

A vevőkkel személyesen sohasem találkozott, üzenetküldő alkalmazáson keresztül tartotta velük a kapcsolatot mindaddig, amíg az általa megadott bankszámlára a kialkudott vételárat el nem utalták. Ezt követően azonban a vádlott letiltotta a vevőket, így a sértettek semmilyen módon nem tudták felvenni vele a kapcsolatot, teljesen elérhetetlenné vált.

Beismerte a tettét

– A játékkonzolok népszerűek, és az interneten keresztüli adásvétel miatt a csaló férfi rövid időn belül hét, az ország különböző részein élő, köztük megyénkbeli vásárlókat is tévedésbe ejtett. Összesen 145 ezer forinttal gazdagodott, ugyanis egyikőjüknek sem küldte el a kifizetett terméket. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, de a sértettek kárát a mai napig nem térítette meg. Az ügyészség 7 rendbeli csalás vétségével vádolja, ügyében a Kisvárdai Járásbíróság fog ítéletet hozni – ismertette a helyettes sajtószóvivő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában