Sziréna

2020.04.03. 08:49

Csütörtöki katasztrófavédelmi összefoglaló

Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2020. április 2-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Forrás: Illusztráció/Pixabay

Csütörtökön több szabadtéri tűzhöz vonultak térségünkben a tűzoltók. Nyíregyházán, a Sugár utca egyik családi házánál kukoricacsutkát égetett a tulajdonos. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak felszólítására a tulajdonos eloltotta a tüzet. Nyíregyházán az önkormányzati rendelet szerint április elsejétől tilos az avar, valamint a kerti hulladék égetése, helyszíni bírságot szabtak ki.

Kislétán mintegy száz négyzetméteren égett a száraz fű, Rakamaz előtt, a vasúti töltésen nyolcszáz négyzetméteres területen égett a száraz vegetáció. Hodász, Tiszakanyár, Vasmegyer és Tarpa belterületére is riasztották a tűzoltókat szabadtéri tűzhöz, de több külterületi részen is izzott, égett a száraz aljnövényzet. Mérk és Fábiánháza között, Nyírtelek és Belegrád között, valamint Nagyecsed és Tiborszállás között is avar égett csütörtökön. A beavatkozók gyorssugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A legnagyobb tűz Nagykállóban, a Kossuth út mögötti nádasnál volt, ott két hektáron égett a száraz növényzet. A nyíregyházi hivatásos és a nagykállói önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet.

Ráfutásos baleset történt Nyíregyházán, a Vay Ádám körúton. Három autó ütközött, forgalmi akadályt képeztek. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a forgalmi akadály megszüntetését végezték.

Villanyoszlopnak ütközött, majd árokba csapódott egy személygépjármű Porcsalmán, a Lehel úton. A balesethez a tyukodi önkéntes tűzoltók vonultak. Az egység az autót áramtalanította, majd biztosított a helyszínt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában