Nyírgyulaj

2021.08.26. 14:37

Lelkiismeretes munkavégzés a biztonságos településért

Lőrincz Sándor már 27 éve áll az emberek szolgálatában Nyírgyulajban. Jelenleg rendőrként dolgozik, és 2009 óta vezeti a Nyírgyulaj Községi Polgárőr Egyesületet is.

– Gyerekkori álmom volt, hogy rendőr legyek – fejtette ki Lőrincz Sándor. – Egészen kicsi koromban a zsarus filmek voltak a kedvenceim, és már akkor elhatároztam, hogy én is beállok a sorba, a jelvényesek közé. Első körben végül határőr lettem, 1994-től teljesítettem szolgálatot 2008-ig, amikor összevonták a Határőrséget és a Rendőrséggel, onnantól vagyok hivatalosan rendőr. Két éve pedig lediplomáztam a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen határrendész szakon, ami a tiszti kinevezésre ad lehetőséget. Minden szakmának megvannak a szép és az árny oldalai is, de nem tudnám elképzelni, hogy más foglalkozásom legyen. Voltak élesebb helyzetek is így a 27 év alatt, de ezzel a szakmával ez együtt jár. Jelenleg ügyeletesként dolgozom a megyei főkapitányságon, és polgárőrként viszont napi kapcsolatban vagyok az emberekkel. A polgárőr egyesület vezetése, szervezése igen komoly kihívás, és komoly odafigyelést igényel, napi több órás munkát is ad. Ezt csak lelkiismeretesen lehet csinálni, így sokszor a szabadidőmet is rááldozva végzem az egyesület ügyeit.

Közös erővel

– A Nyírgyulaj Községi Polgárőrség Egyesület 2003. novemberében alakult meg, jelenleg 35 fővel működünk, 12 éve elnökként vezetem az egyesületet. Az Önkormányzattal a kapcsolatunk kiváló, működésünkhöz a legnagyobb támogatást tőlük kapjuk, valamint pályázati forrásokból finanszírozzuk a működésünket, amit teljes egészében a köz szolgálatára, az emberek biztonságára fordítunk. Egyesületünk tagjai teljesen önkéntesen végzik a munkájukat, ezért mi csak köszönetet kapunk. Nagyon jól működünk, barátként tekintünk egymásra, ha bármi probléma adódik, mindig meg tudjuk beszélni. Tudják a helyiek, hogy odafigyelünk rájuk, számíthatnak ránk, ahol csak tudunk segítünk, de van amikor meg is kérnek például arra hogy figyeljünk a házra ha elutaznak, vagy a faluban lévő rendezvényeken is ott vagyunk. Nem csak Nyírgyulajban látunk el szolgálatot, hanem Máriapócson is szoktunk segíteni ha hívnak nagy egyházi rendezvényekre, búcsúkra, hiszen ilyenkor több ezer zarándok érkezik a nemzeti kegyhelyre.

– A pandémia alatt karitatív feladatokat is elláttunk, segítettünk a maszkok osztásában, fertőtlenítő szerek beszerzésében a szociális szférában dolgozóknak. Fegyelmezettek voltak a helyi lakosok, betartották az előírásokat is, így szerencsére nem volt nagy probléma.

– Nagyon sok idős korú teljesít jelenleg is aktívan szolgálatot, így szeretnénk minél több fiatalt bevonni, hogy legyen utánpótlása az egyesületünknek. Nehéz megszólítani a fiatalokat, hogy önkéntes alapon bűnmegelőzési feladatokat lássanak el, de arra törekszünk, hogy minél többen segítségére legyenek a társadalmunknak, a lakosságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában