NEVELŐSZÜLŐKHÖZ KERÜLNEK

2021.12.17. 11:32

Ezért vették el tőlük mind az 5 gyereket!

Nevelőszülőknél helyezte el a gyámhatóság azt az öt kiskorút, akiket szüleik elhanyagoltak, koszosan, ápolatlanul járattak, ezzel veszélyeztetve fejlődésüket.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a két vádlott közösen nevelte az 1 és 8 év közötti részben a nő előző kapcsolataiból, részben pedig közös – öt - gyermeküket.

 

A kisgyermekek nem kapták meg a kellő gondoskodást és odafigyelést, rendszeresen ápolatlanok, koszosak voltak, nem az évszaknak és a méretüknek megfelelő ruhákban jártak. Ezen túlmenően a vádlottak rendszeresen felügyelet nélkül hagyták őket, valamint az egészségügyi ellátásukat is elmulasztották. A pár a környezetüket is elhanyagolta, a lakóház és annak udvara koszos, rendetlen volt. A gyerekek ingerszegény környezetben éltek, rendszeresen felügyelet nélkül, hiányos öltözetben kóboroltak a település utcáin.

 

Így történt ez 2020 novemberében is, amikor a kora reggeli órákban az akkor másfél éves kisfiú mászkált zaklatottan sírva az úttesten felügyelet nélkül, erősen elhanyagolt állapotban, a lábán egy nagyobb méretű, szakadt cipőben.

 

A gyermekeket másnap a gyámhatóság azonnal kiemelte a családból, és nevelőszülőknél helyezte el.

 

A vádlottak súlyos mértékben veszélyeztették gyermekeik testi, értelmi és érzelmi fejlődését, ezért kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt kell bíróság elé állniuk. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a nőt felfüggesztett, míg a férfit - többszörösen büntetett előéletére figyelemmel - végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje a bíróság, valamint mindkettőjük szülői felügyeleti jogát szüntesse meg, és tiltsa el őket minden olyan foglalkozástól, ahol gyermekekkel kellene foglalkozniuk. 

 

- Dr. Borsodi-Buss Emese -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában