Fegyházba küldenék

2022.01.28. 10:46

Traktorokat ígért, de csak pénzt akart kicsalni

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy szegedi csaló ellen, aki az interneten keresve magának áldozatokat, mezőgazdasági gépeket kínált a piaci árnál jóval alacsonyabb összegért megvételre, azonban ilyen nagy értékű géppel sohasem rendelkezett, csak az előlegeket akarta megszerezni.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A vádlott 2020. év elején tervelte ki a csalást, melyet országszerte véghezvitt. A módszere az volt, hogy a hirdetők részére azt állította, hogy a NAV által lefoglalt mezőgazdasági gépeket személyes kapcsolatai révén a piaci ár töredékéért tudja beszerezni és leszállítani számukra, amennyiben előre átutalják az általa megadott bankszámlaszámra a vételárelőleget.

 

A férfi megyénkben négy sértettől több mint egy millió forintot csalt ki, azonban a megállapodásban foglaltakat nem teljesítette, a megrendelt gépeket nem szállította le, az átutalt előlegeket felélte.

 

A gépek beszerzésére és leszállítására a vádlottnak valós esélye nem volt, és az nem is állt szándékában, az előlegek megérkezését követően a sértettekkel minden kapcsolatot megszakított.

 

Az ügyészség a férfit 4 rendbeli csalás minősített esetével vádolja, és mint többszörös és különös visszaesőt évekre fegyházba küldené.

 

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Címkék#traktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában