Csalás

2022.02.09. 08:49

Egyszer szexelt a nővel, több mint 1 millió forintja bánta

Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a nőt, aki az interneten megismert barátjának azt hazudta, hogy állapotos lett, de a babát szeretné elvetetni, ezért pénzre van szüksége.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A vádirat lényege szerint a 30 éves nő a sértett férfival még 2018-ban az interneten keresztül ismerkedett meg, közöttük baráti kapcsolat alakult ki, havonta egyszer találkoztak, majd a barátság előrehaladtával 2021 augusztusában egy alkalommal szexuális kapcsolatot is létesítettek egymással. Ezt követően a nő az interneten üzenetet küldött a sértettnek, melyben közölte, hogy az együttlétük alkalmával teherbe esett, de nincs társadalombiztosítási ellátása, egyébként pedig a babát nem akarja megtartani, így az abortuszra pénzre van szüksége. A sértett sem szeretett volna közös gyereket a vádlottól, ezért előbb 80.000,- forintot utalt át a nőnek az abortuszra. Ezt követően a vádlott újabb mondvacsinált okokkal kért pénzt a sértettől, különböző egészségügyi problémákat talált ki. A sértett alig két hét alatt részletekben összesen 1.190.000,- forint utalt át a vádlottnak, aki azt saját magára költötte. A nyomozás során kiderült, hogy a nő nem esett teherbe a sértettől, és mástól sem, egyébként rendelkezett társadalombiztosítási ellátásra való jogosultsággal, érvényes volt a TAJ-kártyája, tehát e tekintetben tévedésbe ejtette a sértettet.

 

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság – az egyébként beismerő vallomást tett – nőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, és egyúttal rendelje el a pártfogó felügyeletét. A sértett kérte kárának megtérítését is, amivel az ügyészség egyetértett, és erre vonatkozóan indítványt tett a bíróságnak.

 

Az ügyben ítéletet a Nyíregyházi Járásbíróság fog hozni.

 

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában