Bűnügy

2022.04.01. 11:05

Ittasan letarolt egy kerítést és egy melléképületet

Ibrányban a nedves úton megcsúszott, nekiütközött egy betonoszlopnak, majd letarolt egy kerítést és egy melléképületet is.

A 21 éves férfi születésnapi bulin volt, ahol rövid italt és sört fogyasztott. Hajnalban úgy döntött, hogy ittasan autóba ül, és hazavezet a szomszédos faluban élő családjához. Ibrányban azonban egy kanyarban megcsúszott, az útpadkára hajtott, majd nekiütközött egy beton villanyoszlopnak. A vádlott személygépkocsija tovább sodródott, és előbb egy kerítésének, majd egy melléképületnek ütközött, végül pedig gépkocsi a tetejére borulva állt meg.

 

A vádlott olyan sebességgel közlekedett, hogy az ütközés erejétől a beton kandeláber eltört, az ingatlan kerítése - 24 méter hosszan- kidőlt, a melléképületet pedig teljesen használhatatlan lett.

 

A rendőrjárőrök észlelték a vádlott ittasságát, ezért előállították, és a vezetői engedélyét is elvették.

 

Az ügyészség vádiratában a férfivel szemben azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki, tiltsa el a közúti járművezetéstől és kötelezze a bűnügyi költség megfizetésére - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Címkék#Ibrány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában