Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.12.20. 08:40

Lerakódott korom izzott, kommunális hulladék égett

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Kommunális hulladék égett egy szemetes konténerben tegnap kora hajnalban Nyíregyházán, az Arany János utcában. A lángok a parkoló járművekre veszélyt jelentettek. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be.

Lerakódott korom izzott be egy mándoki családi ház kéményében. A záhonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az esetről értesítették a kéményseprőket.

Bejelzett Nyíregyháza egyik belvárosi kulturális központjának tűzjelzője. A helyi hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, amelynek második emeletén, egy mennyezeti lámpa vezetéke füstölt, a beavatkozók a villanyóraszekrényben újabb füstölést tapasztaltak. Az egység kiszakaszolta a villanyóraszekrényt, majd az ott dolgozókkal egyeztették, hogy a rendszert villanyszerelővel vizsgáltassák át.

Bejelzett a konyhában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő egy ópályi családi házban, a helyiségben nyílt égésterű kazán üzemelt. Az ott lakók értesítették a tűzoltókat, kiszellőztették az ingatlant, rosszullétre nem panaszkodtak. A mátészalkai hivatásos tűzoltók mérései nem mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét. Az épület fűtése más módon megoldható, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az esetről értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprőket.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában