Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.02.17. 11:19

Kirabolta és szexre kényszerítette a 69 éves nőt a kisvárdai fiatal! (videó)

A rendőrök egy napon belül azonosították, és elfogták az elkövetőt.

Forrás: Rendőrség

Erőszakos bűncselekmény elkövetéséről érkezett bejelentés a rendőrségre 2023. február 15-én 18 óra körül. A bejelentő elmondta, hogy Kisvárdán élő hozzátartozójára otthonában tört rá egy ismeretlen férfi. Kopogásra nyitott ajtót a 69 éves nő és ezután már nem tudta megakadályozni, hogy az ajtóban álló, az arcát orrig felhúzott pulóverével eltakaró, a kezében tartott félméteres bottal fenyegető férfi bejusson a házba. 

Forrás: Rendőrség

A támadó készpénz és egyéb értékes vagyontárgyak átadását követelte a nőtől, miközben bántalmazással és megöléssel fenyegette. A nő félt, ezért együttműködött támadójával és átadta az otthonában tartott készpénzt, mobiltelefont és tabletet. A nő az életét féltette, tartott a súlyos bántalmazástól, így akkor sem tanúsított ellenállást, amikor a férfi szexuális aktusra kényszerítette. A tettes távozásakor még felszólította áldozatát, hogy ne merje hívni a rendőrséget, mert megöli.  A lakóház ajtaját a zárban lévő kulccsal kívülről a nőre zárta, hogy ezzel akadályozza a szabad mozgásban.

A rendőrök a bejelentés után haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövető mielőbbi azonosítása és elfogása érdekében. Széleskörű adatgyűjtés eredményeképpen rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2023. február 16-án 13 óra 40 perckor Kisvárdán, a jelenlegi tartózkodási helyén elfogtak.

A kisvárdai nyomozók F. E. 19 éves kisvárdai lakost rablás bűntett, szexuális erőszak bűntett, valamint személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. 

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság -

Frissítés: Letartóztatásban a Kisvárdán idős nőt kirabló és megerőszakoló fiú

Rablás minősített esete, szexuális erőszak bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vette őrizetbe a rendőrség azt a fiatal férfit, aki szerdán este kisvárdai otthonában kirabolt egy idős nőt, majd erőszakkal közösült vele.
A megalapozott gyanú szerint a 19 éves férfi szerda este megjelent az időskorú, egyedül élő nő családi házánál, úgy, hogy előzőleg magához vett egy fabotot, és a rajta lévő pulóvert felhúzta az orráig, hogy önmagát felismerhetetlenné tegye.
A gyanúsított a családi ház bejárati ajtaján bekopogott, majd amikor az idős nő résnyire kinyitotta az ajtót, a gyanúsított benyomta azt, és bement az előszobába. Ott azonnal pénzt követelt a sértettől és ütésre emelte a botot. A sértett ekkor segítségért kiabált, ezért a fiú fizikai erőfölényét kihasználva a nő száját befogta, és továbbra is pénzt követelt tőle. A sértett fulladozni kezdett, ezért a gyanúsított elengedte a nőt, ezek után a rettegésben lévő asszony átadott 92.000.- forintot.
A pénz átadását követően a gyanúsított egy maszkot kért a sértettől, majd felszólította, hogy őt orálisan elégítse ki, majd erőszakkal közösült is vele.
A gyanúsított ezután magához vette a nő asztalon lévő tabletjét és mobiltelefonját, majd megfenyegette, hogy fel ne merje hívni a rendőrséget, mert megöli őt is és a családját is.
A gyanúsított mikor távozott a sértettre zárta a bejárati ajtót azért, hogy megakadályozza abban, hogy segítséget kérjen és értesítse a rendőrséget.
Az ügyészség indítványával egyezően, a nyomozási bíró mindhárom letartóztatási okot megállapíthatónak találta, ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását 1 hónap időtartamra, mert tartani lehet a gyanúsított szökésétől, a sértett megfélemlítésétől és előélete alapján a bűnismétléstől is.
- Dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő, SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG VÁRMEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában