Rendőrség

2023.02.25. 13:21

Prevenció a mátészalkai Képes Kávéházban

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnmegelőzés Angyalai csoportjának tagjai színpadi játékkal és szituációs gyakorlatokkal mutatták be az áldozattá válás leggyakoribb módjait az Áldozatok világnapján.

Forrás: police.hu

2023. 02.22-én a bűncselekmények áldozatainak világnapján a Mátészalkai Rendőrkapitányság hagyományaihoz híven, prevenciós előadásra hívta meg a lakosságot a mátészalkai Képes Kávéházba.   

Az életszerű, mindennapi hétköznapokban is előforduló, napjainkban sajnos virágkorát élő, telekommunikációs és az interneten vagy az internet segítségével megvalósuló csalás bűncselekményekre hívták fel a figyelmet, azért hogy a jelenlévők is megtapasztalhassák az áldozattá válás útjait és annak következményeit.

Rendhagyó módon színpadi játékkal, szituációs gyakorlatokkal – az életből merített jelenetekkel (romantikus és banki csalás, zsaroló hangvételű e-mail) – fűszerezve mutatták be a Mátészalkai Rendőrkapitányságon tevékenykedő Bűnmegelőzés Angyalai Csoport tagjai, hogy hogyan viselkedhet adott szituációkban az elkövető, az áldozat és a környezetükben élők.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében a jeleneteken zajló életesemények hasznos tájékoztatásul szolgáltak, és javaslatokat is megfogalmaztak. A humoros, ámde drámai hangvételű percek után a feloldást zenés, énekkel és gitárral előadott zárókép szolgáltatta.

Az innovatív prevenciós technika népszerűnek bizonyult a jelenlévő szakemberek és a lakosság visszajelzései alapján.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában