Nyíregyháza

2023.04.06. 10:44

Elkaszinózta a pénzét a nyíregyházi fiú, majd ezt a mesét adta elő a rendőröknek

Büntetőeljárás indult az ellen a fiatal férfi ellen, aki valótlan bejelentésével indokolatlanul dolgoztatta a rendőröket.

Fotó: Illusztráció: Pixabay

A 18 éves nyíregyházi fiú 2023. február 20-án este a kaszinóban eljátszotta a pénzét, ezért kitalálta, hogy valótlan bejelentést tesz a rendőrségre, hátha úgy ezt valahogy visszaszerzi.

A kiérkező járőröknek azt adta elő, hogy őt Nyíregyházán, a Szegfű utcán ismeretlen személyek késsel megfenyegették, és követelték, hogy adja át a pénzét. Amikor erre nem volt hajlandó kétszer, ököllel gyomorszájon ütötték, és erőszakkal elvették 33.000 forintját.

A bejelentés után a rendőrség nagy erőkkel megkezdte a nyomozást rablás bűntette miatt. Mikor néhány óra múlva a fiút ismét meghallgatták beismerte, hogy bejelentése valótlan volt, sérelmére bűncselekményt nem követtek el, meggondolatlanul cselekedett és sajnálja tettét.

Az ügyészség a fiatallal szemben, a hatóság félrevezetésének vétsége miatt indult eljárást 1 évre felfüggesztette. Ha ezen időtartam alatt a fiú jogkövető magatartást tanúsít az eljárást az ügyész megszünteti.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában