Nyíregyháza

2023.05.04. 16:01

Börtönből követett el csalást

A tévedésbe ejtett sértettek A.G. édesanyjának számlaszámára utalták a vádlott által kért pénzösszegeket.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte két rendbeli, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt a Nyíregyházi Járásbíróság a 2023. május 4-én megtartott előkészítő ülésén azt a vádlottat, aki 2019. és 2021. között csalt ki pénzt sértettektől, honvédelmi minisztériumi dolgozónak vagy rendőrnek adva ki magát.

Az ítélet tényállása szerint A.G. vádlott hasonló jellegű bűncselekmények miatt töltötte szabadságvesztés büntetését, amikor a börtönből internetes társkereső segítségével megismerkedett az egyik sértettel. Hol órával kapcsolatos üzletre, hol meg nem történt balesettel kapcsolatban felmerült költségekre hivatkozva kért kölcsön a sértettől összesen csaknem hatmillió forintot.

A vádlott szabadulását követően interneten megismerkedett a másik sértettel is, akinek közlekedési baleset helyszínén készült, illetve egyenruhás képeket küldött, ezekkel támasztva alá, hogy rendőrként dolgozik. Tőle elhagyott pénztárcában maradt albérleti díjra, közös házvásárlásra csalt ki különböző összegeket, valamint egy folyamatban lévő nyomozásra hivatkozással kölcsönkérte az arany ékszereit, melyeket ismeretlen személynek értékesített. Az okozott kár összesen csaknem kilencmillió forint volt.

A tévedésbe ejtett sértettek A.G. édesanyjának számlaszámára utalták a vádlott által kért pénzösszegeket, melyek visszafizetése A.G.-nak nem állt szándékában, s arra anyagi lehetősége sem lett volna.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője a szabadságvesztés büntetés tartamának enyhítése végett jelentett be fellebbezést.

- Nyíregyházi Törvényszék -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában