Aranyosapáti, Tiszaadony

2023.05.25. 17:44

Vízbe borult Aranyosapátinál egy vízirendőr - Életveszélybe sodorta társát

Nem volt rajtuk mentőmellény.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa 2023. május 12-i jogerős döntésével 392.000 forint pénzbüntetéssel és 6 hónap vízi járművezetéstől eltiltással sújtotta az egyik vízirendészeti rendőrőrs parancsnokát, vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

A katonai büntetőeljárásban a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség 2022 decemberében emelt vádat.

Az ítéleti történeti tényállás lényege szerint a rendőrtiszt vádlott 2021. április 22-én napközben járőrszolgálatot látott el a Tisza folyón egy alárendeltjével, a szolgálati kisgéphajót az örsparancsnok vezette. Amikor azonban a Tiszaadony és Aranyosapáti közötti kompátkelőhöz értek gépkezelési és irányítási hibát vétett és a vízi úton keresztbe feszített, felemelt állapotú sodronykötélnek ütközött a járművel. A baleset következtében a járőrhajó felborult, a vádlott és a járőrtársa a 10 fokos vízbe esett úgy, hogy nem volt rajtuk mentőmellény. Szerencsére meg tudtak kapaszkodni a járőrhajó hasi bordázatában addig, amíg őket a vízből a közeli kompról kimentették.

A rendőrparancsnok súlyosan gondatlan magatartásával járőrtársa életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

A bűnügyben korábban kibocsátott ügyészségi közlemények itt érhetők el.

 - Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség - 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában