Döbbenet

2023.07.18. 11:42

Kiraboltak egy idős férfit Nyíregyházán

A vásárlásból tartott hazafelé lassan, cipekedve.

Szon.hu

A két férfi együtt szállt be a liftbe, ahol az idősebb érezte, hogy a mögötte álló megpróbálja elemelni a zsebében lévő pénztárcáját.

Fotó: Rendőrség

A rendőrök a rablás bűntett elkövetése miatt folytatott ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek - tájékoztatott a rendőrség.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon egy idős férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki kirabolta őt 2023. május 27-én. Elmondta, hogy reggel 8 óra körül a vásárlásból tartott hazafelé lassan, cipekedve. A lépcsőházhoz érve a látszólag jó szándékú férfi megtartotta neki az ajtót, és még a segítségét is felajánlotta. A két férfi együtt szállt be a liftbe, ahol az idősebb érezte, hogy a mögötte álló megpróbálja elemelni a zsebében lévő pénztárcáját. Rászólt, mire az visszakozott, de amikor a lift ajtaja kinyílt és az idős férfi – akinek mindkét keze foglalt volt – kilépett, a másik ismét célba vette a pénztárcáját. Áldozatát meglökte, aki a padlóra zuhant, és így már megszerezhette a zsákmányt, amivel futásnak eredt.

A rendőrök haladéktalanul megkezdték a támadó felkutatását, akit a megadott személyleírás, valamint a lépcsőházban kihelyezett biztonsági kamera felvétele alapján egyikük azonnal azonosított. A hazatérő K. Krisztián 40 éves nyíregyházi lakost már a lakóhelyén várták a rendőrök, így a bűncselekmény elkövetése után 3 órával kattant is a kezén a bilincs.

A nyomozók K. Krisztiánt rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, a bíróság elrendelte, és a büntetőeljárás alatt mindvégig fenntartotta letartóztatását.

A nyomozó hatóság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában