Friss

2023.07.05. 12:37

A rendőrségre nem érkezett bejelentés állatkínzásról

2269375473

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a közösségi médiából szerzett értesülésen alapuló országos és vármegyei médiatartalom-szolgáltatók által is közölt állítólagos állatkínzást, mely szerint Nyíregyházán, a Robinson dombon védett fajnak nyilvánított sünöket bántalmaznak és pusztítanak el ismeretlenek a médiából tudomására jutott információk alapján megvizsgálta. 

A rendőrség széleskörű adatgyűjtést követően megállapította, hogy az egyik környezetvédelmi szervezetet egy állampolgár értesítette az állítólagos állatkínzásról. A bejelentő egy videófelvételt is eljuttatott a szervezethez, amelyen azonban sem az állatok bántalmazása, sem elpusztult állat teteme nem volt látható, csupán környezeti felvétel volt. A környezetvédelmi szervezet figyelemfelhívás céljából felhívást tett közzé saját blogjában a sünök védelme érdekében. Blogbejegyzésüket a hatás kedvéért egy külföldi internetes oldalról átvett süntetemről készített fotóval is illusztrálták. Ezt a bejegyzést vette át, és osztotta meg a közösségi médiában az állatmentéssel foglalkozó Szabolcs vármegyei szervezet, amely aztán szélesebb körű, országos megjelenést generált.

A rendőrségre az esettel kapcsolatban egyetlen bejelentés, vagy feljelentés sem érkezett, valamint az esetet tényként közlő médiatartalom-szolgáltatók sem keresték meg a hatóságot a hiteles tájékoztatás érdekében.

A rendőrség büntetőeljárás keretében adatgyűjtést végzett, tanúkat hallgatott ki, és az eddig beszerzett adatok alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetésének gyanúja. Az eljárás jelenlegi szakaszában nem jutott a nyomozó hatóság tudomására olyan tény, adat, amely az állatkínzás bűncselekmény elkövetésének gyanúját alátámasztja.

A rendőrség elkötelezett az állatok védelme mellett, és bűncselekmény elkövetésének gyanúja esetén megteszi a szükséges intézkedéseket. Ezért felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy aki bűncselekmény elkövetését észleli az a rendőrséget értesítse. Tegyen bejelentést személyesen a legközelebbi rendőri szervnél, vagy hívja a 112-es segélyhívót.    

SZON - Állatkínzás a Robinson dombon

SZON - Agyonverik a sünöket Nyíregyházán, sokkoló fotó készült 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában