Bűnügy

2023.08.11. 11:32

Olyan részegen vezetett, hogy az már bűncselekmény - öt sérült

A nyíregyházi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Szon.hu

Forrás: police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 60 éves kállósemjéni lakos ellen. A férfi 2023. február 25-én este a 4911-es úton közlekedett Nyíregyháza felől Nagykálló irányába. A gépkocsivezető az előtte haladó autó előzése közben megcsúszott, majd nekiütközött. A baleset következtében mindkét autó lesodródott az útról. A kállósemjéni férfi által vezetett autó felborult a vétlen gépkocsi vezetője fának ütközött. A balesetben öten könnyű sérüléseket szenvedtek.

A 60 éves gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a rendőrök további mintavétel céljából előállították. A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a férfi szervezetében a cselekmény elkövetésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol koncentráció volt. A rendőrök a férfit 2022. április 26-án gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában