Féltékenység

2023.11.07. 13:56

Elrabolta a nőt és a gyereket is

Emberrablás, kifosztás bűntette és testi sértés bűntettének kísérlete miatt mondta ki bűnösnek és ítélte 10 év fegyházbüntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre a Nyíregyházi Törvényszék 2023. november 7-én azt a vádlottat, aki 2022-ben elrabolt egy nőt és annak gyermekét.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

Az ítélet tényállása szerint az antiszociális, agresszív személyiségszerkezetű férfi, B.A. vádlott és nőismerőse, a sértett, Facebook alkalmazás segítségével ismerkedtek meg. Köztük szerelmi kapcsolat alakult ki, a vádlott több alkalommal töltötte az éjszakát a sértett nyíregyházi lakásán. 2022. augusztus 12-én is éppen oda tartottak a sértett gépkocsijával, miközben a vádlott bement a sértett lakása közelében lévő presszóba, ahol meglátta a nőnek egy férfi ismerősét. Felelősségre vonta, hogy mit keres az ő barátnőjének a lakása közelében, azonban a férfi nem akart vele vitába szállni, inkább buszra szállt, hogy hazamenjen. Ezt követően a vádlott a sértettel is féltékenykedni kezdett, majd kocsival bementek a városba, ahol vásároltak. Útközben hazafelé megpillantották a lakása felé gyalogló férfi ismerőst, így a vádlott kipattant az autóból, a férfi után indult és amikor utolérte, ököllel arcon ütötte. 

Miután az az ütéstől földre esett, a vádlott elvette tőle a mobiltelefonját, a hozzá tartozó headsett-tel együtt. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban az orrtájék ököllel történő megütése alkalmas lett volna súlyosabb sérülés előidézésére is.

A bántalmazást követően a vádlott és barátnője visszatértek a nő lakására, ahol B.A. tovább féltékenykedett. Veszekedés alakult ki közöttük, melynek során a vádlott mind az asszonyt, mind a lakásban tartózkodó 6 éves gyermekét megöléssel fenyegette, és magához vette a nő kulcsait, hogy ők ne tudjanak kimenekülni a házból. A fenyegetés nyomatékosítására a férfi a zsebébe tett egy 6,5 cm pengehosszúságú kést is. A sértett és gyermeke nagyon megijedtek, ezért amikor B.A. közölte, hogy 50.000 forintért cserébe elengedi őket és a jövőben is békét hagy nekik, az asszony ebbe beleegyezett. Mivel azonban nem volt otthonában ennyi készpénz, autóval Nyíregyházára indultak, hogy egy bankautomatából felvehesse az összeget. Mikor beültek az autóba, a vádlott elvette a sértett mobiltelefonját és kidobta az ablakon, hogy ne tudjon segítséget kérni, majd tovább fenyegette. Az út során a férfi már 100.000 forintot követelt azért, hogy elengedje a kocsiban ülő nőt és gyermekét. A sértett a pénzfelvétel szándékát hangoztatva megállt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság előtt, majd gyermekét hirtelen kikapta a hátsó ülésről és beszaladt vele a rendőrségre. A vádlott ekkor eldobta a nála lévő kést és a férfi sértettől elvett mobiltelefont, valamint a hozzá tartozó headsettet és elmenekült a helyszínről. Elfogására nem sokkal később, pár utcával arrébb került sor.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta - tájékoztatta portálunkat dr. Resán Dalma, sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában