Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.11.27. 10:51

Kigyulladt családi ház, kettétört fa - 25 segélyhívás a hétvégén

Péntektől vasárnap éjfélig huszonöt segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Pénteken kigyulladt egy családi házzal összeépített melléképület Jánkmajtison. Az Arany János utcai esethez a fehérgyarmati hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók vonultak. A lángok átterjedtek a ház tetőszerkezetére is. Az egységek a tüzet három gyorssugárral, kéziszerszámokkal oltották el, az ingatlan lakható maradt.

Kettétört egy tizenöt méteres fa fő ága a nyíregyházi Szarvas utcában. A forgalomra veszélyt jelentő ágat a nyíregyházi hivatásos tűzoltók távolították el létraszer segítségével.

Szombaton műszaki mentéseket végeztek a térségbeli tűzoltók.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nyíregyházi, Kert utcai ingatlan nyári konyhájában. A jelzéskor egy kondenzációs fali gázkazán üzemelt a helyiségben. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a tulajdonos már szellőztetett. Az egység mérései nem mutattak ki szén-monoxidot az épületben. A gázszolgáltató szakembere a készüléket kizárta a szolgáltatásból. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mivel a lakóház fűtése más módon megoldott. Személyi sérülés nem történt.

Egy mérki családi ház fürdőszobájában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő is jelzett szombaton. A Kiss József utcai házhoz a mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak. A jelzéskor egy gázüzemű fali vízmelegítő működött. A tulajdonos értesítette a tűzoltókat, majd kiszellőztette az ingatlant. Az egység rekonstruálta az esetet, mérései alacsony értékben mutatták ki a szén-monoxidot. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában