Rendőrség

2024.01.15. 13:55

Elképesztő!

Érdekes írás jelent meg az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) hivatalos honlapján, a kreszvaltozas.hu internetes oldalon. Eszerint hazánkban (a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont adatait figyelembe véve) a rendszeresen bukdácsoló KRESZ-vizsgázók között akadt valaki, akinek a 23. próbálkozása sikerült.

Szon.hu

Forrás: Police.hu

Amikor végre átengedték, a rekorder bizonyára pezsgőt bontott, pedig a 23 próbálkozás kutyafüle ahhoz képest, hogy Angliában volt olyan, akinek a 60. alkalommal sikerült letennie az elméleti vizsgát, egy másik vizsgázó 57, egy harmadik 55 teszten bukott meg, mielőtt a gyakorlatban is elkezdhette tanulni a közlekedés harcművészeti sportágat. Sőt! 2012-ben, egy akkor 28 éves angol férfi 92 alkalommal bukott meg az elméleti vizsgán, egy hölgy 12 évig próbálkozott, míg végre megszerezte a jogosítványát, de akadt, akinek az okmányhoz 158 vizsga kellett.

„Elképesztő, hányszor bukott meg a KRESZ-vizsgán a magyar rekorder” – ezzel a hangzatos címmel látott napvilágot a fenti információkra épülő írás az egyik népszerű hazai honlapon. Címadómesterek akkor szokták az elképesztő szót használni, ha a cikkre különösen sok kattintást szeretnének begyűjteni. Ezzel a kifejezéssel csigázzák fel a kíváncsiságot, csalogatják a leendő olvasókat. Mi pedig azt szeretnénk, miként az ORFK-OBB szlogenje hirdeti, hogy mindenki hazaérjen, ezért a hazai közutakon (a rendőrök megfeszített munkája ellenére) uralkodó állapotokat elnézve arra lennénk kíváncsiak, hogy az aktív gépjárművezetők közül hányan tudnának hiba nélkül, jó színvonalon levizsgázni a vonatkozó tantárgyból. Egyáltalán: hányan lennének képesek letenni? Talán egy ilyen felmérés végeredménye lenne igazán elképesztő… - olvasható a police.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában