Szabolcs Szatmár-Bereg

2024.02.15. 08:15

Lakhatatlanná vált egy tiszalöki családi ház

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Szon.hu

Lakhatatlanná vált egy tiszalöki családi ház, amelynek egyik szobájában bútorok égtek tegnap. A Nyírfa utcai ingatlanban keletkezett tüzet az ott lakók a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A tűzoltók kizárták a közműveket, a tulajdonos által az udvarra kihordott és még parázsló bútorokat eloltották, majd átszellőztették a házat. Az egység a gipszkarton-álmennyezetet megbontotta, hőkamerával átvizsgálta az épületet, a tűz másik helyiségre nem terjedt tovább. Az ott lakó család, két felnőtt és két gyermek elhelyezéséről átmenetileg gondoskodnak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Két tiszalöki helyszínen is keletkezett tegnap szabadtéri tűz. A Móricz Zsigmond utcában ötszáz négyzetméteren égett száraz fű, kommunális hulladék. Az Akácfa utcában kétszáz négyzetméteren lángolt gaz és szemét. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzeket.

Ötven négyzetméteren égett száraz fű és bozótos Ópályiban, a Zrínyi Ilona utcában. A vízelvezető árok partján keletkezett lángokat a mátészalkai hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Aranyosapátiban, a Dózsa György utcában, több ingatlan kertjében égett száraz fű, gaz foltokban. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók egy gyorssugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

Beizzott a stablon deszka egy nagyecsedi családi ház tűzfalánál. A helyi önkéntes és a mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral, dugólétrával, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Lehasadtak egy nagy méretű nyárfa ágai az ibrányi üdülőterületnél. A helyi önkormányzati tűzoltók kihúzós létrával és motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában