Nyíregyháza

2024.02.07. 08:45

Tömegverekedés egy szórakozóhely előtt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség 11 személlyel szemben emelt vádat, akik 2023 márciusában egy népszerű nyíregyházi szórakozóhely előtt verekedtek össze.

Száraz Anita

Forrás: Illusztráció: Unsplash

A vádirat szerint 2023. március 03-án este a nyíregyházi szórakozóhelyen megjelent a III. rendű vádlott, azonban őt az ajtóban álló két biztonsági őr nem engedte be, mert korábban már probléma volt a viselkedésével. Ezen a fiatal férfi feldühödött és fenyegetődzni kezdett, majd telefonon felhívta testvérét és édesapját, azzal, hogy jöjjenek azonnal, és közösen vegyenek elégtételt az őt ért sérelem miatt.

 Gépkocsival hajnali 02 óra körül érkeztek meg a rokonok, akik számon kérték a szórakozóhely előtt álló biztonsági őröket, majd a testvérek rátámadtak egyikükre. Ezt követően a testvérpár és a három biztonsági őr között verekedés tört ki, kölcsönösen ütötték egymást. Eközben az egyik testvér a kezére húzott fém ütésnövelő eszközzel, úgynevezett boxerrel az egyik biztonsági őrt szemen ütötte.
Az édesapa szerette volna szétválasztani őket, ám ekkor I. és II. rendű vádlott többször ököllel arcon ütötte őt, majd a földre kerülő sértettet még többször nagy erővel a felső testén meg is rúgta.
A hangoskodásra a szórakozóhelyről kijött több vendég, akik részben a biztonságiak, részben pedig a testvérpár oldalán bekapcsolódtak a verekedésbe, és nagy erővel test szerte, ütötték-rúgták egymást. A tömegverekedés során, mely a szórakozóhely előtti parkolóhelyen történt, az édesapa életveszélyes sérülést, az egyik biztonsági őr súlyos, többen pedig könnyű sérülést szenvedtek.

A főügyészség a verekedésben részt vevő 11 férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, és az általuk okozott sérülésekhez igazodva életveszélyt okozó testi sértéssel, vagy súlyos testi sértéssel vádolja. Bűnösségükről a Nyíregyházi Törvényszék fog döntést hozni.

Nyíregyháza, 2024. február 07. napján

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában