Katasztrófavédelem

2024.04.22. 12:05

16 segélyhívás futott be!

Péntektől vasárnap éjfélig tizenhat segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányító központjába.

Szon.hu

Pénteken lerakódott korom izzott egy tisztabereki családi ház kéményében. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Tűz keletkezett egy mátészalkai idősek otthonánál péntek délután. Több napelem és a lapostető szigetelése is égett. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a gondozottak kimenekítése már folyamatban volt. A mátészalkai tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, az egységek a közművek és a napelemes rendszer leválasztása, áramtalanítása után két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

Két kamion és egy személygépkocsi ütközött össze a nyíregyházi Simai úton. Személyi sérülés nem történt. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személygépkocsit, majd a rendőrségi helyszínelést követően a forgalmi akadályt megszüntették. 

Szombaton teljes terjedelmében égett egy 1 köbméteres hulladéktároló a nyíregyházi Szántó Kovács János utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy gyorssugárral eloltották a tüzet.

Gaz és műanyag palackok égtek egy nyíregyházi, Majoranna utcai telken. A város tűzoltói kéziszerszámokkal és egy gyorssugárral fékezték meg a lángokat. 

Két személygépkocsi ütközött össze a 41-es úton, a pusztadobosi elágazásnál. Személyi sérülés nem történt. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy olcsvai családi házban. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók mérései kimutatták a szén-monoxid jelenlétét az ingatlanban. A tulajdonos befűtött a kandallóval, a kéménycső elmozdult, vélhetően így keletkezett szén-monoxid a szobában. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. A kéményseprőket értesítették az esetről. 

Vasárnap cementes zsákok égtek a nyírbátori Papok rétjénél. A helyi hivatásos tűzoltók gyorssugárral avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Lerakódott korom izzott egy nagyhalászi és egy vásárosnaményi családi ház kéményében is tegnap este. Előbbi helyszínen a nagyhalászi önkéntes és az ibrányi önkormányzati tűzoltók, utóbbi ingatlannál a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást. Lakosságvédelmi intézkedésre egyik helyszínen sem volt szükség - írta a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában