Helyi közélet

2011.07.04. 16:58

Fészekrakós kérdések

Miskolc - Még nincs újabb lezárt fészekrakós ügy, a régiek csendben továbbfolytatódnak.

Miskolc - Még nincs újabb lezárt fészekrakós ügy, a régiek csendben továbbfolytatódnak.Az egyik országos napilapban az jelent meg a közelmúltban, hogy „napokon belül befejezi” a nyomozást egy újabb fészekrakós ügyben a megyei rendőr-főkapitányság. A lap szerint háromszáz gyanúsítottat és száz ingatlant érint a közeljövőben lezárandó ügy.

Mint Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta, szó sincs arról, hogy „napokon belül” befejeződne a vizsgálat. Ő – mint munkatársunknak – az országos lapnak is azt nyilatkozta, hogy „hamarosan” a végére érnek az ügynek. Jelenleg a nyomozás még szakértők bevonásával zajlik, de még több hetet is igénybe vehet, mire sikerül az összes szálat elvarrni.

Egy másik sajtóorgánum azt kifogásolta, hogy a közelmúltban Szabolcs megyében lezárt, háromszáz gyanúsítottas, egymilliárdos kárértékű avasi fészekrakós ügyben a kulcsfigurának számító miskolci ügyvédnő vagyonát nem helyezte zár alá a rendőrség, és az egyik, még ismeretlen helyen tartózkodó felhajtóról sem jelent meg fényképes körözés.

Nem nyilatkozhatnak

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságról már vádemelési javaslattal megküldték az iratokat a B.-A.-Z. Megyei Főügyészségnek, ezért arról, hogy valóban nem helyezték-e zár alá az érintettek vagyonát, nem nyilatkozhatnak.

Dr. Martossy György a megyei főügyészség szóvivője munkatársunk kérdésére elmondta: még nem volt idejük a most érkezett több száz oldalas anyagot alaposan áttanulmányozni, ezért felelőtlenség lenne a sajtóban megjelent, kényszerintézkedésekre vonatkozó információkra reagálni.

ÉM-SZP


Miskolc - Szerdán reggel kezdte tárgyalni a megyei bíróság dr. Czibrik Attila vezette tanácsa azt a „fészekrakós” ügyet, amelynek harminc vádlottja között banki ügyintéző, ingatlanközvetítő és egy ügyvéd is található. A távolmaradók belföldi körözését rendelte el a bíróság.


Miskolc - Többen az idézések ellenére távol maradtak, a bíró rendőri elővezetésüket kérte.


Miskolc - Négy ügyet már lezártak a rendőrök, de van még mihez nyúlni.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában